Regióny Zo Slovenska

Petržalským psičkárom znepríjemňuje život travič psov. Na sídlisku rozhadzuje otravu

V Petržalke vyčíňa nebezpečný travič psov, ktorý neohrozuje len psíkov, ale aj deti. Otrava sa totiž našla aj na detskom ihrisku.

Ilustračný obrázok k článku Petržalským psičkárom znepríjemňuje život travič psov. Na sídlisku rozhadzuje otravu
10
Galéria
Zdroj: TASR

Petržalskí psičkári sú vydesení. Po mestskej časti pobehuje travič psov, ktorý po uliciach a lúkach, kde je najväčšia koncentrácia psičkárov, rozhadzuje otravu. Veterninári už ošetrili desiatky psíkov.

Travič psov

Od polovice novembra sa v „psičkárskych“ skupinách na sociálnej sieti začali objavovať desivé príspevky upozorňujúce na otravy porozhadzované v tráve. Psičkári s ostatnými členmi skupiny zdieľajú skúsenosti a navzájom sa varujú. Nahlasujú lokality, kde bol nejaký psík otrávený.

Otrávilo sa už desiatky psov, niektorí dokonca neprežili. Otravy sú hlásené na rôznych miestach Petržalky – okolie Veľkého Draždiaku, Mlynarovičova, Šintavská, Budatínska, okolie Tesca na Panónskej, Holíčska, Vyšehradská, Tupolevova, Topoľčianska, Tematínska, okolie zastávky MHD Lúčanka a otravy hlásia už aj Dolné hony a Podunajské Biskupice.

Desivé pritom je, že nebezpečný travič neohrozuje len psíkov, ale aj deti. Posledný prípad otravy psíka sa totiž stal na detskom ihrisku pri Draždiaku. Psičkár tu bol na prechádzke so svojím psom. Ten na malú chvíľu odbehol k ihrisku, no vrátil sa už krivkajúc a za malú chvíľu vykrvácal.

„Mestská polícia Bratislava neprijala žiadne oznámenie o tom, že by niekto v Petržalke trávil psy. Po konzultácii s Policajným zborom bolo zistené, že je nahlásený zatiaľ jediný prípad otravy psa a aj ten je zatiaľ stále len v šetrení. Podľa informácií ktoré máme, zatiaľ nebolo preukázané, na čo uvedený pes uhynul a je to predmetom šetrenia Policajného zboru. Iné prípady otravy hlásené neboli. V každom prípade odporúčame všetkým majiteľom psov, ak majú podozrenie na otravu jedom, je potrebné obrátiť sa na svojho veterinárneho lekára a následne na políciu,“ pre Bratislava24.sk uviedla Barbora Krajčovičová, hovorkyňa Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy.

Čo robiť?

Pri venčení si psíkov pozorne všímajte. Ich mlsné jazýčky radi ochutnávajú všetko „voňavé“ a väčšinou je spapanie „dobroty“ záležitosťou len pár sekúnd. Vzhľadom na to, že polícia ešte nemá podozrivého, najlepšie urobíte, ak budete psíka venčiť na vôdzke a s náhubkom či košíkom, aby pri prechádzke nemohol nič zjesť.

Ak aj náhodou spozorujete, že sa psík zvíja v kŕčoch, zvracia či má hnačky, ponáhľajte sa k veterinárovi. Čím skôr, tým väčšia šanca na záchranu vášho chlpáča. Nezabudnite tiež kontaktovať políciu.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM