Tlačové správy

Pivovar Šariš bude rozdávať tisícky eur: Na ich získanie majú mimovládky čas do 20. mája

Plzeňský Prazdroj Slovensko opäť vyhlásil grantový program Šariš ľuďom. O časti peňazí rozhodne aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Pivovar Šariš bude rozdávať tisícky eur: Na ich získanie majú mimovládky čas  do 20. mája
Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko

Pivovar Šariš aj tento rok pokračuje v jednom zo svojich ťažiskových grantových programov v šarišskom regióne. Grantový program Šariš ľuďom vstúpil do ďalšieho ročníka a mimovládne organizácie majú posledné dni na to, aby prihlásili svoje projekty. „Minulý rok bol pre náš pivovar kľúčový, keďže sme oslavovali 50. narodeniny. Aj naďalej chceme nielen variť špičkové pivo, ale aj prispievať k rozvoju regiónu, v ktorom pôsobíme,“ zhodnotil Ján Čerkala, manažér pivovaru Šariš.

Finančné prostriedky, ktoré pivovar Šariš vyčlenil pre jednotlivé projekty, sú určené na podporu rozvoja cestovného ruchu a pomoc pri revitalizácii pamiatok, krás či iných symbolov Prešovského kraja. O príspevok sa môžu uchádzať slovenské mimovládne subjekty registrované ministerstvom vnútra.

Každý zo žiadateľov môže predložiť výhradne jeden projekt. Projekty, ktoré získajú grantový príspevok, vyberie grantová komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov Pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov na regionálny rozvoj. Projektom bude rozdelených 15-tisíc eur. Zverejnené budú do 30. júna.

Nový ročník s novinkou

Organizácie sa však tento rok nebudú uchádzať len o priazeň grantovej komisie. Z ňou vybraných projektov bude verejnosť rozhodovať v internetovom hlasovaní o jednom projekte, ktorý k pridelenej čiastke navyše dostane tisíc eur.

Hodnotenie verejnosti bude prebiehať na stránke www.sarisludom.sk. Ľudia budú môcť za svoj obľúbený projekt hlasovať od 2. júla do 25. augusta. „Sme radi, že do grantového programu Šariš ľuďom sa každý rok hlásia nové projekty. Je to pre nás silným signálom, že ľudia chcú meniť život v našom regióne k lepšiemu. Práve preto sme sa rozhodli v tomto ročníku zapojiť do hlasovania aj verejnosť, aby sa aj miestni ľudia vyjadrili k tomu, ktorý z projektov bude pre nich najväčším prínosom,“ vraví Čerkala.

Víťazi minulého ročníka grantového programu Šariš ľuďom
Víťazi minulého ročníka grantového programu Šariš ľuďom / Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko

Na prihlásenie majú projekty posledné dni

Organizácie, ktoré majú záujem získať grant, nájdu podrobné informácie a formuláre k žiadostiam na adrese www.sarisludom.sk. Posledným dňom na podanie žiadosti o grant je 20. máj. Projekty, ktoré budú podporené z grantového programu, budú slávnostne vyhlásené počas Dňa otvorených dverí Pivovaru Šariš, ktorý sa bude konať 1. septembra.

V minulom ročníku si výherné šeky z rúk Jána Čerkalu, manažéra Pivovaru Šariš a Petra Holakovského, predsedu Správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš, prevzalo šesť víťazných projektov, pričom o granty sa ich uchádzalo viac ako tridsať. Grantový program Šariš ľuďom už viac ako desaťročie podporuje neziskové organizácie či občianske združenia, ktoré v kraji pôsobia.

Od začiatku grantového programu v roku 2004 Pivovar Šariš daroval takmer 300-tisíc eur na celkovo 152 projektov. Prvých desať rokov pod hlavičkou Občianska voľba, neskôr už pod názvom Šariš ľuďom.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Pivovar Šariš už grantom podporil celkovo 152 projektov
Pivovar Šariš už grantom podporil celkovo 152 projektov / Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM