Magazín

Pixxla konečne aj v Bystrici! Lesná SAUNA na Šachtičkách stojí za návštevu

Pred časom pribudla neďaleko Šachtičiek nevšedná atrakcia. Oddych v prírode vďaka nej dostáva úplne iný rozmer.

Ilustračný obrázok k článku Pixxla konečne aj v Bystrici! Lesná SAUNA na Šachtičkách stojí za návštevu
16
Galéria

Po Bratislave, Seneckých jazerách, Prešove a Komárne prichádza unikátny koncept samoobslužnej kontajnerovej sauny aj do Banskej Bystrice.

Nájsť ho môžete priamo pri jazierku Šachtička pod Lyžiarskym strediskom Šachtičky. Oblasť mnohí Bystričania dôverne poznajú, je cieľom vychádzok na Pánsky diel. Miestom, kam chodia na turistiku, hubárčiť, lyžovať, skialpovať, ale mnohí aj otužovať či opaľovať sa počas letných dní.

Saunovanie je životný štýl

Koncept Pixxla sauny vznikol pomerne nedávno, je výsledkom splneného sna Lukáša Kubicu, zakladateľa a autora myšlienky samoobslužnej kontajnerovej sauny, nadšenca saunovania, ktorý týmto projektom nadväzuje na kultúru fínskeho saunovania.

Lukášovým cieľom bolo nielen vybudovať saunu, ale vytvoriť jedinečný a revolučný produkt. „Chcel som, aby bola mobilná a energeticky sebestačná, a výsledkom je kontajnerová sauna s pieckou na drevo. Navyše, keďže funguje úplne samoobslužne, je vhodná pre širokú verejnosť,“ vysvetľuje Lukáš.

Inak tomu nie je ani pri Lesnej saune na Šachtičkách. Tá sa nachádza v prekrásnom horskom prostredí, v blízkosti jazierka, v ktorom sa návštevníci po saunovaní môžu ochladiť.

„Ten pocit, keď sedíte v saune, pozeráte na stromy odrážajúce sa v jazere, počujete praskať oheň v piecke a nič okrem vlastných myšlienok vás neruší, je na nezaplatenie,“ hovorí Martina, majiteľka sauny, ktorá spolu s Lukášom šíri myšlienku fínskeho saunovania na Slovensku.

„Naším snom je postaviť saunu v každom meste a priblížiť tak Slovákom kultúru saunovania,“ predstavuje svoje vízie Martina. „Všetko má však svoj čas a veríme, že sa nám to raz skutočne podarí,“ dodáva.

Sauna iba pre vás

Saunovanie v Lesnej saune má mnoho výhod a odlišností oproti bežnej verejnej saune.

V prvom rade máte v pixxla saune absolútne súkromie a prenajímate si ju sami pre seba resp. pre svojich priateľov. Kapacita je 6 osôb, ale kvôli väčšiemu komfortu je odporúčaná návšteva 4 osôb.

Súčasťou sauny je zastrešená pergola, na ktorej môžete medzi saunovaním odpočívať na ležadle, pustiť si hudbu, relaxovať, popíjať čaj či prosecco.

Je na vás, či sa na začiatku ochladíte len na vzduchu, alebo naberiete odvahu a ochladíte sa v jazierku, pri ktorom majitelia len nedávno dobudovali schodisko do vody.

Nespornou výhodou Lesnej sauny je, že ju môžete navštíviť aj s deťmi, zobrať môžete aj domáceho miláčika, a tak sa tento zážitok môže veľmi rýchlo stať obľúbeným spôsobom trávenia času s rodinou.

„Okrem rodiniek sú našimi pravidelnými hosťami páriky a partie priateľov. Či už sa jedná o babinec alebo pánsku jazdu, romantické rande, alebo „útek“ rodičov od detí, všetci si tu nájdu jedno – súkromie, oddych, relax, reset hlavy spojený so saunovaním, schladením sa v prírodnom jazierku a otužovaním v prekrásnom horskom prostredí,“ upresňuje ďalej Martina.

V Lesnej saune sú vítaní všetci bez rozdielu. Pobyt je v prvom rade o zážitku, zážitkovom saunovaní, regenerácii tela a mysle. Saunovanie je životný štýl, bezpochyby má pozitívny vplyv na celý organizmus.

Ako to celé funguje? Dozviete sa to na druhej strane!

V OBRAZOCH: Nad Bystricou vyrástla lesná sauna
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM