Zlatica Gregorová Správy

Plány s vybudovaním ihriska Majk postupujú: Mesto Šaľa už má stavebný dozor

Vedenie radnice už roky spolupracuje so samosprávami v zahraničí. V centre pozornosti je teraz vybudovanie repliky historickej maďarskej pamiatky.

Ilustračný obrázok k článku Plány s vybudovaním ihriska Majk postupujú: Mesto Šaľa už má stavebný dozor
Foto: Zlatica Gregorová

Medzi družobných partnerov Šale patrí maďarské Oroszlány, poľské Końskie, fínske Kuhmo, český Telč a ukrajinský Mogiľov – Podoľskij. Aktuálne asi najväčším projektom v rámci partnerstva je vybudovanie repliky historickej maďarskej pamiatky Majk v Šali.

Spoločné výzvy

Medzinárodný projekt Cultplay je súčasťou programu Interreg. Jeho cieľom je participácia na spoločných výzvach v rôznych oblastiach, ktoré sa týkajú zdravia, výskumu a vzdelávania alebo dopravy. Program podporujú dotácie z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Repliky pamiatok

Medzinárodná spolupráca Šaľa – Oroszlány by už onedlho mohla dostať trvalejšie kontúry. Okrem množstva podujatí či rokovaní, ktoré vzájomne predstavitelia oboch miest absolvovali, teraz bude možnosť mať zaujímavú podobu historickej pamiatky spriateleného mesta na svojom území. V Maďarsku totiž vybudujú repliku šalianskeho renesančného kaštieľa a v Šali pribudne ihrisko, ktoré bude mať podobu oroszlánskeho kaštieľa. Projekt má názov Tematické ihrisko v Šali ako replika historickej pamiatky Majk.

Šalianska radnica už aj začala s potrebnými administratívnymi úkonmi pre jeho vybudovanie. Majk by mal byť súčasťou areálu zimného štadióna, čo oživí celý komplex.

Pod palcom

Nedávno radnica zverejnila ponuku na stavebný dozor, ktorý by mal mať celú výstavbu pod palcom. To znamená, že by víťaz verejného obstarávania mal okrem iného aj „evidovať stavebné úkony v stavebnom denníku, predkladať pripomienky, odsuhlasovať zmeny v projekte, písomne informovať o prípadných závažných okolnostiach a pod.“ , ako ich zverejnila sala.sk.

Štyri ponuky

Aktuálne je už známe, kto vo verejnom obstarávaní zvíťazil. Po predložení štyroch ponúk od záujemcov v šalianskej radnici vybrali tú od domácej firmy. Služby stavebného dozoru bude vykonávať za dvetisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM