Katarína Jankeje Hokej

Play-off je pre Topoľčancov stále reálne: V predĺžení sme zdolali Prešov, tím podržal Halo

Prvá liga odohrala svoje 38. kolo. Topoľčanci v ňom vycestovali do Prešova, ktorý pred zápasom figuroval na 4. mieste v tabuľke. Chlapcom išlo o veľa, ako to teda celé dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Play-off je pre Topoľčancov stále reálne: V predĺžení sme zdolali Prešov, tím podržal Halo
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Úvod dôležitého zápasu bol na oboch stranách vyrovnaný, v otvorení skóre boli úspešnejší domáci, keď v 8. minúte prekonali talentovaného Juraja Hala. Po zakázanom zákroku Prešova mali zverenci trénera Miroslava Nemčeka až štvorminútovú početnú výhodu, tú sa im však nepodarilo využiť.

Po zmene strán sa Topoľčanci prebrali a zvýšili tlak, na 1:1 dorovnal v 26. minúte Ružička. Hokejistom sa však stav udržať nepodarilo, v 40. minúte nám vpálil Prešov druhý gól v zápase (2:1).V záverečnej časti sa Žochári tvrdo pustili do domácich, tí dokázali odolávať tlaku až do 50. minúty, kedy Toman vyrovnal na 2:2. Do konca riadneho hracieho času sa diváci rozhodujúceho gólu nedočkali, na rad prišlo predĺženie.

V ňom sa opäť fantasticky predviedol brankár Halo, ktorý viackrát podržal topoľčianske mužstvo. 35 sekúnd pred koncom predĺženia sa našim chlapcom zadarilo vpáliť víťaznú strelu zásluhou Pavlíčka. Topoľčany teda v nastavenom čase zdolali Prešov 3:2.

Žochári si z východu vezú dôležité dva body, ktoré ich držia na 8. priečke. Na krk im však stále dýcha Spišská Nová Ves, tú delia od postupového miesta iba tri body. Práve so Spišskou sa Topoľčanci stretnú najbližšie, atraktívny boj o body zažijeme na domácom ľade v piatok o 18.00 hod. večer.

HC Prešov Penguins – HC Topoľčany 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Góly: 8. Milý, 40. Sabol – 26. Ružička, 50. Toman, 65. Pavlíček

Môže vás zaujímať:

Západ vs. Východ: V zápase hviezd sa predstavia až štyria topoľčianski hokejisti!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM