Tomáš Batiz Hokej

Play-off začína: Pozrite sa ako to vyzerá v šatni Liptákov pred zápasom! VIDEO

Hokejová play-off na Liptove sa nezadržateľne blíži. Detailnejšie sa pozrieme na oba tímy a ich šance pred začiatkom prvého kola.

Ilustračný obrázok k článku Play-off začína: Pozrite sa ako to vyzerá v šatni Liptákov pred zápasom! VIDEO
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Po treťom mieste v základnej časti začínajú hokejisti Liptovského Mikuláša na domácom ľade, kde vyzvú východniarov z Michaloviec. „Čaká nás náročný súper, ale aj celá séria. Do každého zápasu budeme chcieť ísť na plno. Veríme, že na zimný štadión si nájde cestu veľa fanúšikov, ktorí nás podporia,“ informuje Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK32 Liptovský Mikuláš.

Liptáci začnú na domácom ľade

Výhodná štartovacia pozícia v prvom kole bude v tomto súboji patriť hokejistom Liptovského Mikuláša, ktorí po treťom mieste zo základnej časti budú začínať na domácom ľade. Práve tretie miesto je pre mikulášsky klub najlepšie umiestnenie od sezóny 2010/2011.

Rozhodujúcim faktorom v prvom kole pre Liptákov môže byť práve ich skvelá domáca forma. Zverenci Róberta Spišáka v základnej časti odohrali na domácom ľade 21 zápasov, v ktorých sa až šestnásťkrát tešili z víťazstva. Okrem toho sa domáci hokejisti môžu pochváliť aj aktuálnou dobrou formou, keď z posledných dvadsiatich zápasov prehrali iba päťkrát.

Posily v obrane a útoku, Stümpel stále otázny

Vedenie hokejového klubu už v záverečných zápasoch avizovalo, že pred play-off plánuje angažovať skúsených obrancov, ktorí by vystužili zadné mikulášske rady. Ako prvý prišiel na Liptov Peter Guľa, ktorého následne o pár dní doplnil ďalší obranca Michal Šiška.

Na teraz je stále otázny Jozef Stümpel, ktorý po odchode z Nitry zvažuje ponuku od Liptovského Mikuláša. Otáznik ešte pred pár dňami svietil aj nad Patrikom Števuliakom, ktorý na striedavý štart obliekal dres Popradu. Rodák z Oravy a hráč Liptovského Mikuláša, posilní mikulášsky útok zatiaľ na prvé tri zápasy v play-off. O tom, že to bude pre Liptákov skvelá posila dokazujú aj štatistiky. Števuliakovi sa v základnej časti darilo, tak ako v Poprade aj v Liptovskom Mikuláši, kde dokopy nazbieral 33 bodov za 13 gólov a 20 asistencii.

Rozhodnúť môžu presilovky

Štatistiky zo základnej časti prezrádzajú, že dôležitou úlohou budú v prvom kole presilové hry, pretože oba tímy hrajú nedisciplinovane a hráči sú často vylúčení. V tomto porovnaní sú na tom lepšie hráči Michaloviec, ktorí sa v tabuľke efektivity pri početnej výhode na treťom mieste. Naopak, Liptovský Mikuláš sa strelecky v početnej výhode trápi a po základnej časti obsadil spodnú priečku tabuľky.

Hokejisti Liptovského Mikuláša predstavili šatňu: Pozrite sa, ako to vyzerá v ka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM