Martin Károly Rôzne

Plesajte s krásou...

Opäť je tu plesová sezóna a s ňou aj vrásky na čele mnohých dám. Iste je vám dobre známa situácia, keď bezmocne stojíte pred otvorenou skriňou a zúfalo hľadíte – čo si len obliecť?

Je všeobecne známe, že ples je veľmi slávnostná spoločenská udalosť. Je preto namieste, ak jej pripíšeme patričnú vážnosť a zodpovedne sa na ňu pripravíme. Vďaka radám úspešnej módnej návrhárky Zuzany Bottkovej, ktorá oblieka mnohé známe osobnosti, to tento rok pre vás nebude žiadny problém.

Farebná ako dúha

Tohtoročná plesová sezóna sa vyznačuje skutočne širokou paletou farieb. „Prevládajú hlavne pestré odtiene. Od žiarivej zelenej cez žltú, modrú až k červenej. Ak si však dáma oblečie elegantné čierne šaty, rozhodne tým nič nepokazí. Ak, naopak, staví na biely či smotanový odtieň róby, vyvolá vo svojich obdivovateľoch dojem nežnosti a nevinnosti. Sivá, smaragdová a tmavomodrá látka zase pôsobia mimoriadne príťažlivo a sexi,“ s úsmevom prezrádza módna návrhárka, ktorá zároveň dodáva, že výber farby je veľmi dôležitý a o majiteľke šiat toho veľa prezradí. „Ak je napríklad moja klientka drobná a krehká, určite jej odporučím broskyňový odtieň šiat, pretože ten jej krásu a krehkosť ešte viacej vyzdvihne,“ pokračuje Bottková. Odvážnejšie dámy však pokojne môžu staviť na dramatickú červenú. Metalické odtiene látok, ako je zlatá, bronzová či strieborná, z vás urobia nezabudnuteľnú dámu večera.

Nerozlučné trio

Súčasným trendom sú splývavé línie, ktoré decentne lemujú krivky ženského tela. Éterický strih šiat vám teda zaručí štýlovosť. V obľube však naďalej pretrvávajú asymetrické strihy a šaty na jedno rameno. Medzi stálice sa tiež zaraďujú korzetové šaty, v ktorých nenapodobiteľne vynikne dámsky dekolt. Módna návrhárka však dvíha varovný prst. „Strih a materiál šiat je potrebné vždy starostlivo zvážiť a vybrať ho podľa typu postavy a osobnosti ich nositeľky,“ hovorí Zuzana. Takže či už je váš obľúbený materiál šifón, mušelín, hodváb, brokát, alebo taft, je potrebné správne ho skombinovať. Súhra strihu šiat, zvoleného materiálu a farby je totiž na nezaplatenie.

Menej je niekedy viac

Podľa slov módnej návrhárky musia večerné šaty vždy zaujať nejakým detailom. Či už sú to kamienky, štrasy, výšivka, flitre, strapce, koráliky, volány, či odhalený chrbát. Ich úlohou je model oživiť a ozvláštniť. Ak sú vaše šaty dozdobené takouto aplikáciou, šperky a doplnky vyberajte veľmi citlivo. „Menej ozdôb pôsobí decentnejšie. Ak je odev bohato zdobený, oplatí sa zvoliť len jemné šperky, alebo ich dokonca radšej úplne vynechať. Naopak, ak dáma zvolila jednoduchý odev, nápadnejšie šperky dotvoria jej celkový vzhľad,“ upozorňuje Zuzana Bottková. Netreba však zabúdať, že aj kabelka je súčasťou vášho outfitu. K plesovým šatám rozhodne patrí malá listová kabelka, ktorú je možné doladiť k farbe šiat a topánok alebo, naopak, docieliť kontrast k celému odevu.

Od hlavy po päty

Aj keď ich v mnohých prípadoch vôbec nie je vidieť, sú neodmysliteľným doplnkom dotvárajúcim váš celkový dojem. Reč je o topánkach. Voľba správnej obuvi závisí od typu šiat. Ak máte širokú sukňu a krinolínu, sú vhodné elegantné lodičky. Veľmi módne remienkové či štrasové sandáliky s otvorenou špicou sa najlepšie hodia k rovnému alebo mierne rozšírenému strihu večerných šiat. V takom prípade je absolútne nevyhnutné mať dokonale upravené nohy a pančuchy rozhodne nechať doma.

http://www.zuzanabottkova.sk/o-nas.htm

/KF/

Plesajte
8
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM