Správy Zo Slovenska

ZIMA už povedala posledné slovo: Prichádza vytúžená JAR a teploty vyletia k +20 °C!

Teplé čiapky, zimné bundy a hrubé svetre odložte do skrine! Celé Slovensko totiž čaká obrat v počasí a postupne sa pripravujte na teplé dni.

Ilustračný obrázok k článku ZIMA už povedala posledné slovo: Prichádza vytúžená JAR a teploty vyletia k +20 °C!
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Slovenskom sa v sobotu 11. 3. prehnala víchrica a nedeľa tiež nebola extra teplá. To sa však má zmeniť a potešia nás príjemné dni. Informoval o tom portál iMeteo.sk.

Zmena počasia

„Počasie v našej oblasti aktuálne ovplyvňuje tlaková výš, ktorá prináša stabilné počasie. Jej výbežok sa stiahne a už v pondelok nás ovplyvní teplý front, ktorý prinesie zrážky,“ uvádza iMeteo.sk.

Stredná Európa sa v nedeľu (12. 3.) nachádzala v chladnom vzduchu, ktorého príliv sa však zastaví. Nad západnou a juhozápadnou Európou sa nachádza zásoba mimoriadne teplého vzduchu, ktorý napríklad v Španielsku vyháňa teploty až nad +30 °C.

„Teplý vzduch zo západnej Európy sa začne od začiatku nového týždňa dostávať aj do strednej Európy, a tak sa postupne aj na Slovensku začne otepľovať a teploty začnú stúpať na príjemnú hodnotu +20 °C,“ informuje iMeteo.sk.

Slnko nevykukne

Slnko však nateraz nevykukne a teplý front príde aj so zrážkami.

Na viacerých miestach Slovenska bude mrznúť a môže aj pršať, na cestách sa tak môže tvoriť nebezpečná poľadovica.

Platí to pre pre Banskobystrický, Trenčiansky, Nitriansky a Žilinský kraj a od polnoci do pondelka 10.00 h aj pre celý Košický a Prešovský kraj a rovnako pre okresy Tvrdošín, Námestovo, Liptovský Mikuláš, Revúca a Brezno.

Teplejšie už od pondelka

Pondelok však už prinesie teploty, ktoré si budeme naozaj užívať. „Maximálne denné teploty sa na severe budú pohybovať od +5 do +10 °C, ale na zvyšku územia sa teploty dostanú na +10 až +16 °C,“ uvádza iMeteo.sk.

A utorok bude ešte krajší a teplejší. Teploty by sa už na celom našom území mali prehupnúť nad hranicu +10 °C a na juhu bude dokonca nad +15 °C.

„V okolí Komárna a Štúrova by sa mohli teploty dostať až k +20 °C,“ uzatvára iMeteo.sk.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM