Ľubomír Hudačko Futbal

Po dôležitom rozhodnutí o štadióne prehovoril prezident Tatrana Prešov: Slová, ktoré hovoria za všetko!

Mimoriadne zasadnutie poslancov v Prešove malo na programe jediný bod - rozhodnúť, či futbalový štadión dostane novú tvár, alebo nie. Po takmer stopercentnom súhlasnom rozhodnutí prehovoril aj samotný prezident Tatrana Miroslav Remeta.

Ilustračný obrázok k článku Po dôležitom rozhodnutí o štadióne prehovoril prezident Tatrana Prešov: Slová, ktoré hovoria za všetko!
Zdroj: TASR

Rozhodnutie z mimoriadneho zasadnutia zastupiteľstva mesta Prešov prezident a predseda predstavenstva klubu 1. FC Tatran Prešov Miroslav Remeta víta. Počas rokovania poslanci totiž rozhodli, že futbalový štadión bude realizovať mesto Prešov spolu s Prešovským samosprávnym krajom a Slovenským futbalovým zväzom.

„Vítame, že poslanci mesta prijali jasné uznesenie v otázke rekonštrukcie, modernizácie a budovania futbalového štadióna na roky 2013 –2022 združením finančných prostriedkov. Pre náš futbalový klub je rozhodnutie o realizácii štadióna veľmi dôležité a sme radi, že mesto sa rozhodlo posunúť projekt ďalej a sme pripravení rokovať o uzatvorení zmlúv,“ uviedol Remeta. Ako pokračoval, v najbližšom období chce byť vedenie klubu súčinné v otázkach prípravy pozemkov a časti areálu štadióna potrebného pre realizáciu nového štadióna v súlade s doterajšou komunikáciou so Slovenským futbalovým zväzom a mestom.

„Sme radi, že mesto pristúpilo k variante, ktorú sme mali spoločne prerokovanú a takúto alternatívu riešenia prešovského futbalu plne rešpektujeme. Očakávame, že mesto Prešov spolu s PSK a SFZ preberú aktivity ohľadom výstavby a my prispejeme urýchleným procesom prevodu pozemkov pod štadiónom,“ pokračoval ďalej Remeta.

Na záver vyslovil želanie, že všetko pôjde hladko. „Veríme, že v najbližšej budúcnosti príde aj k hladkému priebehu procesu prípravy zmlúv o užívaní štadióna naším klubom 1. FC Tatran Prešov rovnako, ako to bude mať zazmluvnené aj Slovenský futbalový zväz,“ zakončil Miroslav Remeta, prezident klubu 1. FC Tatran.

Môže vás zaujímať:

Poslanci dali futbalovému štadiónu zelenú: Mesto ho postaví spolu so župou, pozrite si jeho VIZUALIZÁCIU

Pod Tatrami sa hrala vyrovnaná východniarska partia: Futbalisti Prešova stiahli náskok na Košice len minimálne

Tatran v druhom jarnom kole narazil na Hanisku: Futbalisti súpera zničili za 10 minút!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM