Webnoviny - Svet

Po Martine Hrašnovej bude mamičkou aj Gáliková

WEBNOVINY.SK

Mária Gáliková Foto: SITA/graf.cz BANSKÁ BYSTRICA 16. februára (WEBNOVINY) – Po bronzovej kladivárke z majstrovstiev sveta v Berlíne 2009 Martine Hrašnovej, ktorá čaká v júli prírastok do rodiny, bude v roku 2010 pauzovať z rovnakých dôvodov aj chodkyňa Mária Gáliková. Dieťatko by sa jej malo narodiť v septembri.

„Majka mala odísť vo februári na sústredenie do Čiernej Hory do prímorského mesta Bar, ale nikam nejde – je tehotná,“ zvestoval šéftréner chodcov vo VŠC Dukla Banská Bystrica Juraj Benčík, ktorého syn Roman je manželom Márie Gálikovej a zároveň aj jej osobným koučom. „Nič sa nedá robiť. Majka a Martina Hrašnová sú veľmi dobré kamarátky, asi sa dohodli aj na tehotenstve,“ žartoval Juraj Benčík, ktorý v roku 1988 na olympiáde v juhokórejskom Soule priviedol k zlatu v pretekoch na 20 km Jozefa Pribilinca. „Dúfam, že všetko dobre dopadne a ja budem už sedemnásobným dedkom,“ dodal.

Dvadsaťdeväťročná Mária Gáliková bola vlani členkou slovenského tímu žien, ktorý na Európskom pohári v Metz skončil na 3. mieste. Štartovala na troch svetových šampionátoch (2005, 2007, 2009) a v roku 1998 skončila na juniorských MS na 12. mieste. Jej osobný rekord na 20 km z roku 2009 má hodnotu 1:33:03 h.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM