Aktualizované Barbara Dallosová Regióny

Po poriadnej vulgárnosti pribudla v Žiarskom okrese ďalšia skvostná značka: Takto teraz vítame návštevníkov! FOTO

Zdá sa, že tabule pri cestách sú v našich končinách obľúbeným spôsobom, ako vyjadriť svoj názor. Tá najnovšia, ktorá pribudla v okrese Žiar nad Hronom návštevníkov síce víta, ale po svojom...

Ilustračný obrázok k článku Po poriadnej vulgárnosti pribudla v Žiarskom okrese ďalšia skvostná značka: Takto teraz vítame návštevníkov! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Upozorňovať na nedostatky či vyjadrovať svoj názor prostredníctvom oznamovacích tabúľ či dopravných značiek, zdá sa, začína byť v našom okrese populárne.

Tabule, za ktorými sa otáčali zraky

Prvá tabuľa, ktorá na seba strhla veľkú pozornosť, pribudla pred vyše dvomi rokmi na takzvanej šášovskej križovatke. Recesisti vtedy na medzi niektorými šoférmi neobľúbenom úseku osadili tabuľu, z diaľky pripomínajúcu skutočnú dopravnú značku. Na tej stálo: Pre život pod hlúpou križovatkou. Písali sme tu: Šášovská križovatka s novou značkou v štýle DADA: Recesisti takto upozornili na nezmysel :)

O niekoľko mesiacov na to zase pribudla nevšedná značka priamo v Kremnici. Neznámy okoloidúci na existujúcu dopravnú značku, ktorá mala upozorňovať na nerovnosť vozovky, dokreslil mužské prirodzenie. Hoci mohlo ísť o vyčíňanie vandalov, mnohí Kremničania boli presvedčení, že ,,vtipálek" chcel upozorniť na nešťastnú rekonštrukciu ces­ty.

Novinka na Skalke

Ukážkou toho, ako vyjadriť svoj názor na tabuli pri ceste, je i výstrelok, ktorý najnovšie pribudol pri vjazde na Skalku. Neďaleko známeho lyžiarskeho strediska neznámi recesisti tesne za tabuľu s nápisom Skalka dodali dôvetok – osadili ďalšiu tabuľu s nápisom: Vitajte na konci sveta (FOTO v galérii).

Ako v prípade značky na šášovskej križovatke vtedy uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, dopravný inšpektorát musí v takomto prípade požiadať správcu komunikácie o odstránenie tabule. Podľa policajtov sa totiž pri ceste nesmú umiestňovať veci, ktoré by mohli viesť k zámene s dopravnou značkou alebo s dopravným zariadením.

,,Značka bola osadená svojvoľne neznámymi osobami a nie je v súlade s vyhláškou MV SR č. 9/2009 Z.z. ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Banskobystrická regionálna správa ciest, ako správca uvedenej komunikácie, bola vyzvaná, aby túto tabuľu odstránila," uviedla krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Foto: Ivan Petráš

Môže vás zaujímať:

Šášovská križovatka opäť na pranieri: Policajti o výjazde na R1, ktorý mnohým vodičom dvíha žlč

Nehoda žiarskych policajtov, ktorá strhla pozornosť, bude mať dohru: Vieme, čo hrozí vodičovi služobného auta!

Tabule sú u recesistov obľúbené: Najnovšia pribudla na Skalke
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM