TOS Zo zahraničia

Pobúrení rodičia: Deti v škôlke zostali bez vianočného stromčeka! Dôvod? Náboženská sloboda

Poznáte školu či škôlku, ktorá je v tomto čase bez vianočného stromčeka? Vieme o jednej a jej vedenie sa tak rozhodlo "v duchu náboženskej slobody".

Ilustračný obrázok k článku Pobúrení rodičia: Deti v škôlke zostali bez vianočného stromčeka! Dôvod? Náboženská sloboda
Zdroj: Pixabay.com , Unsplash.com

Pre mnohé deti sú Vianoce tým najkrajším obdobím v roku, ku ktorému patrí aj vianočný stromček. Tie nechýbajú na námestiach, v domácnostiach, ale aj vo firmách či v priestoroch rôznych inštitúcií. Obzvlášť to platí v prípade školských zariadení.

Tentoraz sa však škôlka v nemeckom Hamburgu rozhodla inak. Rodičia boli podľa Bildu informovaní jej vedením o novom nariadení, v rámci ktorého v duchu náboženskej slobody nedostanú kresťanské sviatky priestor a vianočný stromček ako symbol Vianoc dostal stopku taktiež.

Pobúrení rodičia

Mnohí rodičia však pre toto pochopenie nemajú. Hovoria o hanbe aj o ničení kultúry. Ešte horšie reagujú Nemci na sociálnych sieťach. „Vtipné. Hlavne, že voľno kvôli Vianociam nevadí nikomu,“ napísala jedna z pohoršených žien.

„Ako môže človek obmedziť absolútnu väčšinu a ospravedlniť to slobodou? Ak má byť náboženská sloboda, tak prosím, dajte ten strom do škôlky!“ apeluje ďalší.

Cudzí vo vlastnej krajine

„Takto sa deti od začiatku odháňajú od tradícií a kultúry… Proste smutné,“ zareagoval ďalší z Nemcov. A aj keď sme chceli článok vyvážiť a hľadali sme medzi komentármi i opačné názory, nenašli sme.

Niektorí Nemci dokonca píšu, že sa začínajú cítiť pomaly ale isto „cudzo“ vo svojej vlastnej krajine.

Mnohí poukazujú na to, že ak sa hovorí o potrebe zlepšiť integráciu prisťahovalcov, toto rozhodne nie je cesta a konečný efekt môže byť presne opačný.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM