Zo Slovenska

Počas PN možno zmeniť miesto pobytu cez sviatky len so súhlasom lekára

Idete na sviatky za rodinou a ste na "péenke"? Sociálna poisťovňa upozorňuje poberateľov dávky nemocenské, že zmeniť miesto pobytu môžete len so súhlasom lekára.

Ilustračný obrázok k článku Počas PN možno zmeniť miesto pobytu cez sviatky len so súhlasom lekára
Zdroj: TASR

Platí to všeobecne a platí to aj počas nadchádzajúcich vianočných sviatkov. Len ošetrujúci lekár môže na základe zdravotného stavu práceneschopnej osoby povoliť zmenu miesta jej pobytu.

Zmenu zaznamená do zdravotnej karty pacienta a vyznačí ju tiež v Potvrdení o dočasnej pracovnej neschopnosti. Poberateľ nemocenského je následne povinný sám oznámiť túto zmenu pobočke Sociálnej poisťovne.

Adresu nového pobytu oznámi písomne oddeleniu lekárskej posudkovej činnosti v tej pobočke poisťovne, v ktorej bol evidovaný do zmeny pobytu.

Počas práceneschopnosti je poistenec povinný dodržiavať liečebný režim, ktorý určuje ošetrujúci lekár, organizuje posudkový lekár a kontroluje určený zamestnanec Sociálnej poisťovne.

Poistenec je povinný zdržiavať sa na adrese uvedenej v Potvrdení o dočasnej pracovnej neschopnosti, v ktorom môže byť vždy uvedená len jedna adresa.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM