Lucia Lauková Správy

Počasie ako na hojdačke: Čaká nás vlna sneženia a následné oteplenie

Druhá polovica januára sa už začne podobať na pravú zimu. No nie na dlho, radosť z novej snehovej pokrývky má prekaziť oteplenie.

Ilustračný obrázok k článku Počasie ako na hojdačke: Čaká nás vlna sneženia a následné oteplenie
Zdroj: TASR

Tento týždeň sa sneh dostane na celé naše územie a taktiež nás čakajú aj celodenné mrazy. Takto priaznivo začína svoju predpoveď počasia portál imeteo.sk. V pondelok 15. januára ešte bude prevládať jasné až polooblačné počasie s teplotami od –5 do 0°C.

Začne snežiť

Zmena má nastať v utorok 16. januára. „Snežiť začne už v noci na utorok, najmä v južnej polovici územia, no výraznejšie sa rozsneží až počas dňa. Ďalšia vlna sneženia dorazí v popoludňajších a vo večerných hodinách od severozápadu a prinesie ďalšie sneženie najmä na severozápad,“ uvádza imeteo.sk.

Teploty sa budú striedať

Ďalšia vlna sneženia sa podľa imeteo.sk očakáva v stredu, no to už na západe hrozí aj dážď. „Vďaka otepleniu vystúpia denné teploty z mínusových teplôt až na +2 až +8°C. Oteplenie súce spôsobí roztopenie snehovej pokrývky v nižších polohách, no vyhliadky naznačujú, že už počas víkendu sa opäť ochladí,“ informuje portál imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM