Šport

Pocta pre prešovských volejbalistov: Ocenenia za výkony si odniesli hráč, tréner aj celý kolektív!

Pozbierali ceny, ktoré si vyslúžili za skvelé výkony v minulej sezóne. Prešovskí volejbalisti sa vtedy stali majstrami a teraz si na oceneniach odniesli ďalšie trofeje. Bodoval totiž nielen jednotlivec, ale aj tréner a celý kolektív.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre prešovských volejbalistov: Ocenenia za výkony si odniesli hráč, tréner aj celý kolektív!
Zdroj: TASR

Víťazmi 22. ročníka tradičnej ankety Slovenskej volejbalovej federácie Volejbalista roka 2015 sa v hlavných kategóriách stali Martin Sopko st. a Jaroslava Pencová. Výsledky hlasovania odborníkov a novinárov vyhlásili v utorok v Bratislave.

Sopko, ktorý bol kapitánom slovenskej reprezentácie na majstrovstvách Európy 2015, triumfoval v ankete prvýkrát v kariére. Skúsený smečiar sa pred začiatkom minulej sezóny vrátil po siedmich legionárskych rokoch do Prešova. Svoje rodisko doviedol do finále Slovenského pohára a po desiatich rokoch aj k extraligovému titulu. Bol kapitánom a ústrednou postavou úspešného tímu, s priemerom 0,65 es na set ovládol štatistiky celej extraligy. V drese slovenskej reprezentácie absolvoval kompletný program, nastúpil vo Svetovej lige i na ME v Taliansku. Celkovo má na konte 182 reprezentačných štartov.

V kategórii kolektív roka zvíťazili úradujúci majstri extraligy mužov, hráči VK Mirad PU Prešov. Majstrovský pohár doniesli zverenci Ľuboslava Šalatu domov po 10 rokoch. Tímu pomohli návraty skúseného tria Martin Sopko, Michal Červeň a Kamil Feňo. Prešov v minulej sezóne začal raketovo a prvýkrát prehral až po 21 zápasoch. Popredné priečky okupuje tím z východu Slovenska aj v aktuálnej sezóne a krátko pred začiatkom play off je na prvom mieste. V aktuálnom ročníku sa Prešovčania predstavili aj v európskom pohári.

V Challenge Cupe prešli cez silný ukrajinský tím Lokomotiv Charkov, v ďalšom kole vypadli s popredným talianskym klubom Sir Safery Perugia. Medzi trénermi dominovali tentoraz kluboví kormidelníci. Trénerom roka v mužskej zložke sa stal prvýkrát v kariére kouč Prešovčanov Ľuboslav Šalata. Pracoval aj pri reprezentácii, keď na premiérových Európskych hrách v Baku, kde Slováci obsadili 5. miesto, bol asistentom Miroslava Palguta. Šalata vedie Prešov aj v aktuálnej sezóne a jeho tím je krátko pred play off na vedúcej pozícii.

Môže vás zaujímať:

Majstri z Prešova sa vrátili na prvú priečku volejbalovej extraligy: Doterajšiemu lídrovi nepustili ani jediný set!

Neuveriteľný priebeh duelu napínavého play off: Prešov vyhrával po dvoch tretinách 4:0, aj tak prehral!

Robia dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM