Rastislav Búgel Regióny

Pod lampou býva najväčšia tma: Na budovu MsP v Nitre niekto nasprejoval hanlivý nápis A.C.A.B.

Vandali sa nezastavia pred ničím. Dôkazom je aj najnovší prípad, ktorý sa stal v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Pod lampou býva najväčšia tma: Na budovu MsP v Nitre niekto nasprejoval hanlivý nápis A.C.A.B.
3
Galéria

Ako sa hovorí, pod lampou býva najväčšia tma. Ako inak by sa dal opísať prípad, ktorý aktuálne rieši nitrianska mestská polícia? Priamo pod nosom, na stene ich hlavnej budovy, pribudol veľký nápis. Približne dva metre vysoké písmená „A.C.A.B.“ (z anglického All Cops Are Bastards – Všetci policajti sú bastardi, pozn. redakcie) niekto čiernym sprejom namaľoval neďaleko hlavného vchodu do centrály MsP v Nitre.

Hanlivý nápis na budove mestských strážcov poriadku už rieši aj štátna polícia. S otázkami sme sa obrátili na mužov zákona. “ Polícia vec rieši ako trestný čin poškodzovania cudzej veci,“ povedala pre náš portál nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

S otázkou, či si podozrivú aktivitu všimol pracovník mestského kamerového systému, sme sa obrátili aj na náčelníka MsP v Nitre Erika Duchoňa a jeho zástupcu, ktorým je Pavel Szabo. Do času vydania článku sme odpoveď nedostali.

Zaujímavé je, že v okolí sa nachádza hneď niekoľko kamier, ani jedna však, podľa našich informácií, nepokrýva stenu, na ktorej nápis pribudol.

Zaujímavosť: Do konca roka 2017 v Nitre fungovalo dovedna 48 kamier mestského kamerového systému. Z nich 29 pokrýva časť Staré mesto. V minulom roku operátori kamerového systému zaznamenali dokopy 1291 udalostí.

Posprejovanie steny budovy Mestskej polície v Nitre prinieslo aj zbytočné náklady. Štyri vysoké písmená budú musieť byť premaľované. Ako prezradila hovorkyňa KR PZ v Nitre Renáta Čuháková, majiteľovi budovy vznikla škoda viac ako 400 eur.

Na budovu MsP v Nitre niekto nasprejoval hanlivý nápis A.C.A.B.
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM