Peter Handzuš Futbal

Pod Tatrami sa hrala vyrovnaná východniarska partia: Futbalisti Prešova stiahli náskok na Košice len minimálne

V nedeľu bojovali prešovskí futbalisti v NTC Poprad proti FK Poprad o dôležité body, ktoré im chýbajú na dotiahnutie sa ku Košiciam. Pod Tatrami sa hrala vyrovnaná partia, zelenobieli stiahli náskok rivala len o jeden bod.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami sa hrala vyrovnaná východniarska partia: Futbalisti Prešova stiahli náskok na Košice len minimálne
Foto: Peter Handzuš

Východniarske derby medzi Popradom a Prešovom začali lepšie domáci hráči. V poslednom domácom zápase základnej časti si vytvorili tlak, ktorý vyústil po necelej polhodine hry do gólu v sieti hostí. Prešovčania ale ešte v prvom polčase vyrovnali a 50. minúte sa dokonca ujali vedenia. Ak chceli Popradčania myslieť aspoň na teoretickú postupovú šancu, museli dať všetky sily do útoku. V 78. minúte sa im podarilo vyrovnať. Ak by domáci hráči využili šance, ktoré mali, mohli doma ostať aj tri body.

„Vedeli sme, že tento zápas bude veľmi ťažký. Bolo to pekné východniarske derby, myslím, že divákom sa tento zápas páčil. Padli pekné góly. Poprad je kvalitné družstvo, keby sme boli vyhrali, bolo by to pre Poprad kruté. S remízou som spokojný, hoci, keď sme vyhrávali 2:1, mohli sme to dotiahnúť do víťazného konca,“ zhodnotil zápas tréner Prešova Stanislav Varga.

Horšie sa už hodnotil zápas domácemu trénerovi Pavlovi Mlynárovi. Po remíze s Prešovom už vedel, že postup medzi najlepšie tímy DOXXbet ligy Poprad nemá len vo vlastných rukách a musí čakať na zakopnutie susedov v tabuľke. „Súhlasím s tým, že to bolo kvalitné stretnutie s dobrým pohybom, s dostatkom šancí. Trocha som smutný z toho, že tie šance, ktoré sme mali, sme nepremenili. Po chybe sme dostali vyrovnávajúci gól . Hráčom nemôžem nič vyčítať, lebo po štvrtkovom zápase na ihrisku nechali všetko. Až na to premieňanie šancí. Bod nám momentálne nič nerieši, ale nezostáva nám nič iné, len ďalej robiť a povzbudzovať chlapcov. Myslím, že za ten bod si pochvalu zaslúžia,“ konštatoval Pavol Mlynár.

V poslednom kole základnej časti Prešov privíta Spišskú Novú Ves a Popradčania pocestujú do Zvolena, kde musia vyhrať a zároveň veriť v zakopnutie Bardejova alebo košickej Lokomotívy.

FK Poprad – 1. FC Tatran Prešov 2:2 (1:1)
Góly: 29. Ujčík, 78. Lukáč – 38. Katona, 50. Keresteš
ŽK Prešov: Jacko a Petko

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy

Môže vás zaujímať:

Zišlo sa u nás viac ako dvesto taekwoondistov: Členovia prešovského klubu získali až 11 zlatých medailí

Tatran v druhom jarnom kole narazil na Hanisku: Futbalisti súpera zničili za 10 minút!

V Leviciach sa bolo na čo dívať: Zápas plný gólov napokon ovládli prešovskí futsalisti, diváci videli 15 kúskov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM