Jakub Forgács Futbal

Podbrezová vybehla na trávnik Senice. Jediný gól rozhodol o triumfe Horehroncov

Obe mužstvá s istotou fortunaligovej príslušnosti v budúcom ročníku mohli hrať bez tlaku. Futbalisti Podbrezovej sa však nechceli zo Senice vracať bez bodu!

Ilustračný obrázok k článku Podbrezová vybehla na trávnik Senice. Jediný gól rozhodol o triumfe Horehroncov
Zdroj: TASR

V peknom počasí sa snažili najmä domáci o aktívnu hru, v prvej desaťminútovke ohrozili Kuciakovu bránu postupne Almási, Leško a Dolný. Pre prvého menovaného to bol debutový štart v základnej zostave v seniorskom mužstve Záhorákov. V 10. minúte sa na pravom krídle pekne uvoľnil Morong, jeho strelu zblokoval Krivák na rohový kop. V 21. minúte mali obrovskú šancu hostia. Centrovanú loptu do malého vápna ešte Šulla odvrátil, k odrazenej lopte sa ale dostal osamotený Rendla, ktorý mal pred sebou otvorený priestor. Situáciu však riešil strelou priamo do brániaceho Pillára.

Po polhodine hry domáci kapitulovali po štandardnej situácii. Loptu si postavil tradičný exekútor voľných kopov Podio a jeho dlhú loptu do pokutového územia usmernil hlavou do brány Rendla. Hra dostala po úvodnom góle rýchly spád, v 35. minúte to skúšal z ľavého krídla Dolný. Preštrikoval sa až do šestnástky, zakončoval vonkajším nártom, lopta si do Kuciakovej siete cestu nenašla. Tesne pred prestávkou zahrával Pablo Podio rohový kop a do pokutového územia domácich poslal ďalší nebezpečný center, kapitán Kostelný nedokázal loptu nasmerovať do Šullovej brány. Výbornú loptu posielal v nadstavenom čase prvého dejstva za obranu hostí Čunta, Almási však nečakal chybu hostí a k zakončeniu sa nedostal.

Druhé dejstvo začali domáci v bráne bez Šullu. Jeho striedanie bolo následkom zranenia ešte z 21. minúty zápasu, miesto medzi žrďami zaujal po druhýkrát v tejto sezóne František Plach. V 54. minúte zahrával v rohu ihriska Dolný priamy kop, našiel však len Kostelného. Ten nezopakoval svoj vlastný gól z predchádzajúceho kola a loptu poslal do Kuciakovho náručia. O minútu neskôr po ďalšej štandardke zakončoval tvrdo Pavlík, Horehronci zblokovali loptu na rohový kop. Domáci stupňovali aktivitu, po hodine hry poslal výbornú loptu z krídelného priestoru Šmehyl, Almásimu chýbal tri metre pred bránou jeden krôčik k čistému gólu.

V 67. minúte mal domáci kapitán Pavlík opäť gólovú príležitosť. Strelu smerujúcu do priestoru brány opäť zblokovala obrana hostí. V týchto momentoch bola Senica jasne dominantným mužstvom a Železiari sa úporne bránili. V 73. minúte sa domáci márne dožadovali pokutového kopu po faule na Čuntu. Do záverečného hvizdu sa Záhoráci márne snažili vytvoriť si tlak, na hrote už operoval aj kapitán Pavlík. Domáce mužstvo sa však nedočkalo a hostia si po jedinej strele do priestoru brány odviezli tri body.

FK Senica – ŽP Šport Podbrezová 0:1 (0:1)

  • Gól: 30. Rendla
  • Rozhodoval: Weiss
  • ŽK: Vajda, Kuciak (obaja Podbrezová)
  • 867 divákov
  • Senica: Šulla (46.Plach) – Šmehyl, Pavlík, Pillár, Čunta – Kontár, Hušek (77. Varga) – Morong, Leško, Dolný (66. Mráz) – Almási
  • Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný, Krivák, Dordevič – Podio, Vajda – Viazanko (87. Migaľa), Peševski (71. Sabler), Šafranko (46.Kochan) – Rendla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM