Webnoviny - Svet

Podľa Fergusona sa Barcelona od roku 2009 zlepšila

WEBNOVINY.SK

Alex FergusonFoto: SITA/AP MANCHESTER 24. mája (WEBNOVINY) – Podľa trénera anglického futbalového klubu Manchester United Sira Alexa Fergusona je ich súper vo finále Ligy majstrov (hrá sa v sobotu 28. mája, pozn.) FC Barcelona v lepšej forme ako v roku 2009, keď sa tieto dve mužstvá stretli v rozhodujúcom dueli o zisk trofeje v európskom pohári číslo jeden. „Myslím si, že oproti roku 2009 sa veľmi zlepšili. V tomto zápase sme na chvíľu stratili koncentráciu a dostali prvý gól hneď na začiatku zápasu. Vtedajšie víťazstvo ich ešte viac posunulo vpred, čo neskôr dokazovali v nasledujúcich mesiacoch,“ zložil Barcelone poklonu 69-ročný tréner „červených diablov“.

Giggs v utorok netrénoval, Ferguson si zavaril

Stredopoliar anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Ryan Giggs chýbal na utorňajšom tréningu „červených diablov“. Dôvodom je zrejme črtajúca sa aféra týkajúca sa jeho súkromia. Predpokladá sa, že britský bulvár mal v pláne zverejniť dohady o mileneckom pomere 37-ročného Walesana s protagonistkou reality show Imogen Thomasovou. Sudca dočasne zabránil tomuto kroku. Giggs sa so spoluhráčmi pripravuje na sobotňajšie finále Ligy majstrov 2010/2011 proti FC Barcelona, v utorok by sa mal zúčastniť na rozlúčkovom zápase Garyho Nevilla s kariérou proti Juventusu Turín. V utorok na tréningu chýbali aj obranca Rafael, stredopoliar Paul Scholes, brankár Edwin van der Sar a útočník Dimitar Berbatov.

Na utorňajšej tlačovej konferencii tréner United Alex Ferguson uviedol, že „v sobotňajšom súboji je pre Manchester United dôležitý každý hráč“, nielen Ryan Giggs. Vzápätí si však kouč anglického majstra zavaril, keď šepkajúc v stručnom rozhovore tlačovému hovorcovi klubu povedal, aby reportérovi agentúry AP, ktorý sa spýtal na dôležitosť Giggsa pre Manchester United, zakázali vstup na piatkovú akciu, ktorou bude pravdepodobne tlačová konferencia pred finále LM.

V súvislosti s Ryanom Giggsom došlo v utorok predpoludním k ďalšej zaujímavej udalosti, keď reportérom, ktorí parkovali pred domom skúseného krídelníka, maskovaní výtržníci poškodili ich dopravné prostriedky.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM