Správy

Podľa prieskumu by prvé kolo prezidentských volieb vyhral Šefčovič: Mistrík v tesnom závese

Prezidentské voľby sa nezadržateľne blížia. Svetlo sveta uzrel ďalší z predvolebných prieskumov.

Ilustračný obrázok k článku Podľa prieskumu by prvé kolo prezidentských volieb vyhral Šefčovič: Mistrík v tesnom závese
26
Galéria
Zdroj: TASR

Ak by sa prezidentské voľby konali začiatkom februára, ľudia by najviac volili Maroša Šefčoviča (18,2 percenta). Na druhom mieste by skončil Robert Mistrík s 15,8 p­ercenta a trojicu uzatvára Zuzana Čaputová so 14,7 percenta. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý na vzorke 1000 respondentov uskutočnila agentúra AKO 8. až 12. februára.

Štefan Harabin by získal 12,8 percenta, Milan Krajniak 7,8 percenta, Béla Bugár 7,4 percenta a Marian Kotleba 6,9 percenta hlasov. Nasleduje František Mikloško, ktorému by odovzdalo hlas 5,5 percenta respondentov. Eduard Chmelár v prieskume získal päť percent.

Menej ako dve percentá majú kandidáti Martin Daňo (1,7 percenta), József Menyhárt (1,5 percenta) a Róbert Švec (1,1 percenta). Menej ako percento respondentov by svoj hlas odovzdalo Jurajovi Zábojníkovi (0,7 percenta), Ivanovi Zuzulovi (0,7 percenta) a Bohumile Tauchmannovej (0,2 percenta.)

K volebným urnám by šlo 82,3 percenta voličov. Určite by nešlo voliť 3,9 percenta opýtaných a 12,1 percenta voličov by teraz nevedelo koho voliť. Prezradiť, koho by volili, odmietlo 1,7 percenta respondentov. Agentúra AKO tvrdí, že išlo o prvý prieskum, kde sa merali preferencie už podľa zoznamu 15 reálnych oficiálnych kandidátov na prezidenta SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM