Webnoviny - Svet

Podľa Smeru sa parlament môže zmeniť na cvokhaus

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 6. februára (WEBNOVINY) – Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda v nedeľu priznal, že Smer-SD „nestrieľa do vzduchu“.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico tak reagoval na Dzurindove slová, ktorými potvrdil, že sa v dome Ivety Radičovej stretol s predstaviteľom Penty Jaroslavom Haščákom.

„O čom inom, ako o finančnej podpore sa niekto môže baviť s prezidentským kandidátom pred prezidentskými voľbami, aký iný zmysel takéto stretnutie mohlo mať,“ opýtal sa Fico.

Dodal, že každý sa spoliehal na Radičovej víťazstvo v prezidentských voľbách a nepochybne musela Radičová na kampaň nejaké peniaze zbierať. Keby sa chcel Dzurinda s Haščákom stretnúť, mohol to urobiť hocikde inde, a nie v dome Ivety Radičovej.

Premiérka odmieta súvis s prezidentskou kampaňou

Premiérka Iveta Radičová odmieta, že by skupina Penta mala čokoľvek spoločné s jej kampaňou pred prezidentskými voľbami.

„Samotná Penta a moje prezidentské voľby nemali absolútne nič spoločné,“ uviedla Radičová pre agentúru SITA.

Premiérka Iveta Radičová podľa vlastných slov chápe, prečo sa niektorí politici necítia komfortne alebo sú dokonca aj nervózni a snažia sa odpútať pozornosť. „Môže niekto myslieť vážne, že som na stretnutí v roku 2009 dohadovala privatizácie z rokov 2002 až 2005? To snáď nie,“ reagovala.

Fico: Už je z neho Cattani

Predseda Smeru na druhej strane stále jasne neuviedol, či v odpočúvanom byte, o ktorom hovorí spis Gorila, bol alebo nebol. Opätovne povedal, že strana Smer-SD v tom čase bola v opozícii. Podľa neho minister vnútra vnútra Daniel Lipšic zneužíva kauzu Gorila pre svoju vlastnú slávu, zneužíva právo moci verejného činiteľa a zasahuje do vyšetrovania.

Lipšicovi odkázal, že sa správa ako farizej. Keď bol ministrom vnútra, nepovedal ku kauze ani slovo. „Rok a pol ani pol slova,“ povedal Fico s tým, že len čo sa rozpadla vláda, nikto ho nekontroluje, robí si svoju vlastnú kampaň. „Už je z neho veľký Cattani,“ dodal Fico.

Lipšic však podľa neho nemá žiadny záujem kauzu vyšetriť, pretože bol ministrom spravodlivosti v čase, keď sa rozhodovalo o privatizácii Slovenských elektrární a ministerský post zastával aj vďaka tomu, že sa kupovali poslanci.

Podľa Fica hrozba, ktorá pramení z neschopnosti pravice a jej strácajúcej sa podpory, je v tom, že parlament, ktorý bol posledných 18 mesiacov v katastrofálnom stave, sa zmení na „cvokhaus“.

Ak sa dostanú do parlamentu strany, ktoré nemajú ani sídlo, strany bez hodnôt, či strany zložené marketingovo, je to základ neuveriteľnej nestability a nárast extrémizmu a krajných riešení v parlamente.

Video: Dzurinda priznal, že sa stretol s Haščákom z Penty (5. február 2012)

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM