Eva Mikulová Regióny Rôzne Zo Slovenska

Podľa spoločnosti Ryanair je 11 dôvodov, prečo navštíviť Košice a okolie, FOTO

Už onedlho spúšťa nízkonakladová letecká spoločnosť svoju prvú linku do Košíc zo Southendu a späť. Zahraničných návštevníkov láka na skvelé miesta a atrakcie.

Ilustračný obrázok k článku Podľa spoločnosti Ryanair je 11 dôvodov, prečo navštíviť Košice a okolie, FOTO
11
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Už od apríla lieta z košického letiska ďalšia letecká spoločnosť, a to nízkonákladový Ryanair. Trikrát týždenne, a to v utorok, štvrtok a sobotu bude lietať do/z letiska Londýn – Southend.

A nášmu mestu a regiónu urobila spoločnosť na svojich stránkach perfektnú reklamu, ktorou chcú prilákať čo najviac návštevníkov a cestovateľov.

Takže prečo je skvelé navštíviť Košice a okolie, podľa Ryanairu?

Tu je ich 11 dôvodov:

1. Najdlhšia historická promenáda na Slovensku

Prechádzajúc centrom mesta je pešia zóna historickou promenádou, na ktorej sa nachádza väčšina dominantných košických pamiatok. Nezáleží na ročnom období, prechádzka po najdlhšej promenáde na Slovensku je nevyhnutnou súčasťou každej návštevy. 

2. Dóm sv. Alžbety

Katedrála sv. Alžbety je jednou z posledných pravých gotických katedrál v Európe. Bohatá výzdoba, množstvo pamiatok je snom každého cestovateľa. Zo severnej veži je nádherny panoramatický výhľad na celé mesto. 

3. Najstarší maratón v Európe

Košický maratón mieru je najstarší v Európe a druhý na svete. Koná sa vždy prvú októbrovú nedeľu.

4. 18 pamiatok UNESCO

Brána do východného Slovenska, Košice je ideálnym miestom na návštevu všetkých pamiatok UNESCO, ktoré región ponúka. Všetky sú do 100 minút jazdy od mesta.

5. Košický zlatý poklad

Vo Východoslovenskom múzeu je uschovaný najväčší zlatých poklad Slovenska. Zahŕňa 2 920 zlatých mincí. Bol objavený v roku 1935 a patrí k najvýznamnejším v európskom aj celosvetovom meradle.

Vyhliadková veža Tokaj
10
Galéria

6. Vinárska oblasť Tokaj

Svetovo preslávený špeciálnym tokajským vínom ponúka tento región úžasný zážitok, prechádzky pivnicami a cez vinohrady a popíjanie prírodného sladkého vína, ktoré sa vyrába iba v štyroch ďalších oblastiach sveta. 

7. Biela noc

V predvečer maratónu sa mesto mení na veľkú kultúrnu slávnosť. Na jednu noc sa mesto mení na interaktívny priestor, kde sa zabúda na spánok a párty pokračuje až do východu slnka. 

8. Kultúra kávy

Jedna vec, ktorú si všimnete pri prechádzke ulicami Košíc, je, že tu nie je Starbucks alebo Costa. Je to preto, že mesto spoločne s podnikateľmi sa zameralo na vytváranie originálnych priestorov. Nav­štívte historické reštaurcie alebo kreatívne kaviarne, ktoré sú na každom rohu.

9. Umelecká mestská scéna

Je tu veľké pouličné umenie na mnohých budovách ako súčasť ocenenej OMG – Open Mural Gallery. V meste je veľa umeleckých výstav a podujatí. Zamierte do Kulturparku, čo sú bývalé kasárne. Teraz je to moderné multikultúrne centrum. Ak ste milovník umenia nezabudnite navštíviť Východoslovenskú galériu.

10. Ľadový hokej

Steel Arena je hostiteľom domáceho HC Košice. Konali sa tu už dvakrát majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji.

11. Európske kultúrne centrum

Košice sú kreatívne mesto. Región je nielen rodiskom rodičov Andyho Warhola, ale Košice boli v roku 2013 vyhlásené za Európske hlavné mesto kultúry.

„Otázka nie je, čo robiť v Košiciach, ale kde začať!,“ píše sa na stránkach spoločnosti Ryanair

Dóm sv. Alžbety
4
Galéria
Zdroj: shutterstock
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM