Webnoviny - Svet

Podporia projekty pre ľudí s postihnutím

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 24. augusta (WBN/PR) – Nadácia VÚB vyhlasuje otvorenú grantovú schému pre Nádej, v ktorej podporí projekty zamerané na zvýšenie kvality života ľudí so zdravotným postihnutím alebo závažným ochorením. Celkovo rozdelí 100 000 eur. Financie sú určené na vytvorenie nových pracovných príležitostí v prostredí chránených dielní, na chránené bývanie, terapiu alebo pracovnú a telesnú rehabilitáciu.

„Grantovú schému pre Nádej otvárame už po piatykrát. Máme ambíciu nielen darovať finančné prostriedky, ale prostredníctvom aktivít otvárať aj celospoločenskú diskusiu a dosiahnuť kvalitatívne zmeny v daných oblastiach,“ uviedol Ignacio Jaquotot, predseda Správnej rady Nadácie VÚB a generálny riaditeľ VÚB banky. O grant sa môžu uchádzať mimovládne organizácie, organizácie poskytujúce služby pre ľudí so špeciálnymi potrebami, cirkev, domovy sociálnych služieb, zdravotnícke zariadenia alebo chránené dielne. Spolu rozdelí nadácia 100 000 eur. Maximálna výška grantu závisí od charakteru projektu a žiadateľa – pre subjekty s dokladom chráneného pracoviska a chráneného bývania je 6 000 eur. Na realizáciu projektu zameraného na rozvoj osobnosti, zručností a talentu ľudí so špeciálnymi potrebami alebo zmiernenie následkov ochorenia a dlhodobej hospitalizácie ľudí so závažnými ochoreniami je maximálna suma určená na 3 000 eur.

V minulosti boli v rámci grantovej schémy pre Nádej podporené napríklad projekty chránenej kaviarne „Medzi nami“ v bratislavskej Petržalke, v ktorej sú zamestnaní ľudia s duševnými poruchami alebo chránené bývanie pri Divadle z Pasáže v Banskej Bystrici, ktoré sa venuje dramatoterapii ľudí s mentálnym postihnutím. Nadácia podporila aj knihu rozprávok pre deti so sluchovým postihnutím pripravenú OZ Svet ticha.

Žiadosti o grant je možné zaslať do 5. októbra 2010 na adresu Nadácie VÚB. Viac informácií o možnosti získať grant nájdete na stránke http://www.nadaciavub.sk, na e-mailovej adrese info@nadaciavub.sk alebo na telefónnom čísle 0949 428 239.

Nadácia VÚB pôsobí od roku 2004 ako nezisková organizácia založená VÚB bankou. Jej účelom je podporiť rozvíjanie duchovných hodnôt, vzdelávania, zachovania kultúrneho dedičstva, ochrany ľudských práv a iných humanitných cieľov, a podpora ochrany a tvorby životného prostredia. Angažuje sa v oblastiach vzdelávania, umenia, charity a športu.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM