Lucia Lauková Správy

Podpredseda SNS Paška: Je možné, že Smer-SD sa rozhodne pre predčasné voľby

Jaroslav Paška z SNS si myslí, že strana Smer-SD sa možno rozhodne pre iné riešenie súčasnej politickej krízy. To by mohlo viesť k predčasným voľbám.

Ilustračný obrázok k článku Podpredseda SNS Paška: Je možné, že Smer-SD sa rozhodne pre predčasné voľby
Zdroj: TASR

Dezignovaný premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) bude mať pri výbere nových kandidátov na ministrov ťažkú úlohu, lebo nároky prezidenta Andreja Kisku je dosť ťažké naplniť. Uviedol to prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška, podľa ktorého je možné, že Smer-SD sa rozhodne ísť cestou predčasných volieb.

Predčasné voľby

„Som presvedčený, že Pellegrini sa požiadavky prezidenta bude snažiť naplniť a bude na to potrebovať dlhší čas. Je však možné, že práve táto požiadavka Andreja Kisku bude smerovať možno k tomu, že strana Smer-SD sa rozhodne pre iné riešenie súčasnej politickej krízy, ktoré môže smerovať až k predčasným voľbám,“ pripustil Paška.

Myslí si totiž, že ak by Smer-SD musel menovať do vlády odborníkov, ktorí nemajú žiaden vzťah k súčasným štruktúram Smeru-SD, znamenalo by to, že si strana nemôže uplatniť svoje právo zúčastniť sa na vládnutí svojimi nominantami, napriek tomu, že zvíťazili výrazne vo voľbách.

Prezident zatiaľ vládu nevymenoval

Kiska oznámil, že nevymenuje novú vládu v zložení, v akom ju navrhol Pellegrini. Dezignovanému premiérovi zároveň tlmočil konkrétne výhrady a požiadal ho, aby do piatku (23.3.) navrhol novú zostavu nominantov na členov kabinetu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM