Regióny

Poďte sa okúpať za hranice! Blízke Rakúsko a Maďarsko ponúkajú skvelé možnosti na relax

Obehli ste už všetky aquaparky v Bratislave a okolí? Vyberte sa na výlet na skok od hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Poďte sa okúpať za hranice! Blízke Rakúsko a Maďarsko ponúkajú skvelé možnosti na relax
8
Galéria
Zdroj: Facebook

Urobte deťom radosť a odmeňte ich za vysvedčenie výletom do aquaparku. Lepší štart prázdnin si sotva možno predstaviť.

Family park pri Neziderskom jazere

Po približne hodine cesty autom, iba niekoľko kilometrov od mestečka Rust pri Neziderskom jazere, nájdete na ploche takmer 150-tisíc metrov štvorcových množstvo atrakcií pre všetky vekové kategórie.

Zábavu môžete roztočiť v štyroch rôznych tematických svetoch. Čaká na vás Zážitkový hrad, Rozprávkový les, Gazdovský dvor a Dobrodružný ostrov.

Vo Family parku sa môžete vyblázniť na takmer tridsiatich rôznych dráhach, užiť si na ihriskách a vodných plochách. Nechýba ani strašidelná jaskyňa a veľké pieskovisko. Nájdete tu upravené zelené plochy, farebné záhony a potôčiky. Celý park je vyzdobený rozprávkovými postavičkami.

Všetky hlavné atrakcie sú v cene vstupenky, ktorá stojí 23 eur na osobu. Na zopár menších budete potrebovať žetóny, ktoré predávajú pri pokladni. Viac sa dozviete TU.

Aquaworld v Budapešti

Ak vám nerobí problém dvojhodinové cestovanie, odporúčame navštíviť budapeštiansky Aquaworld v Maďarsku. Na ploche 86 hektárov sa rozprestiera vodný svet, ktorý sa len tak nevidí. Vonkajšiu časť môžete využiť najmä v lete. No aj pri našej jesennej návšteve sme sa namočili do bazéna pod holým nebom. Voda v ňom je termálna, asi tridsaťstupňová.

Počas chladných dní vás prichýli vnútorný krytý akvapark. Veľkolepé „stavby“ pod jeho strechou sú navrhnuté ako repliky ruín kambodžského chrámu Angkor Vat.

V areáli parku si každý príde na svoje. Môžete si užiť vodu, tobogany a relaxovať v niekoľkých typoch sáun.

Relaxovať aj športovať môžete v sedemnástich interiérových a exteriérových dobrodružných a plaveckých bazénov a na jedenástich toboganoch. Deti určite neodolajú visutým lanovým rebríkom.

Ak chcete chvíľu nerušene relaxovať, o deti sa postarajú animátori. Môžete ich s dôverou nechať vo viacerých detských kluboch, či už pod strechou alebo vo vonkajších priestoroch kúpaliska.

Celodenný lístok pre rodinu s dvomi deťmi nad tri roky kúpite za cca 43 eur, deti do troch rokov majú vstup zdarma.

Vodné parky
8
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM