ELA Správy Zo zahraničia

Podvodníci v mene Letiska Praha ponúkajú na predaj údajne stratenú batožinu. NENALEŤTE!

Na sociálnych sieťach Facebook a Instagram sa čoraz častejšie objavujú podvodné profily, ktoré v mene Letiska Václava Havla v Prahe ponúkajú na predaj údajne stratenú batožinu.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci v mene Letiska Praha ponúkajú na predaj údajne stratenú batožinu. NENALEŤTE!
Zdroj: pixabay.com

V pondelok na to upozornila jeho hovorkyňa Klára Divíšková. Zdôraznila, že letisko stratenú batožinu nepredáva, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

„Nevyzdvihnutý kufor je na Letisku Václava Havla Praha len výnimočná záležitosť. Ak sa tak stane, handlingová spoločnosť ho pošle na centrálu leteckej spoločnosti, a to tri až štyri dni od nálezu,“ vysvetlila Divíšková.

Hoci pražské letisko falošné profily dlhodobo monitoruje a nahlasuje, spoločnosť Meta – ktorá sociálne siete Facebook a Instagram vlastní – však podľa jej slov nereaguje a neuskutočňuje ďalšie kroky.

Podobné problémy s podvodnými profilmi či stránkami na sociálnych sieťach musí podľa hovorkyne už niekoľko mesiacov riešiť väčšina európskych letísk.

„Letisko Praha žiadnu stratenú batožinu nepredáva,“ zdôraznila Divíšková a cestujúcim odporučila, aby si overovali pravosť profilov a nikdy nezdieľali svoje osobné údaje ani údaje platobnej karty.

Podvodníci zneužívajú aj bratislavské letisko. Viac sa dočítate TU.

Ilustračné foto

Na sociální síti Facebook se objevují podvodné profily, který se vydávají za Letiště Praha. Falešné stránky nabízí k...

Posted by Prague Airport - Letiště Praha on Friday, February 2, 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM