Krimi

Podvodníci využívajú vtáčiu chrípku na okrádanie dôchodcov!

Nitrianska polícia upozorňuje na falošných kontrolórov hydiny, ktorí pod zámienkou vtáčej chrípky vyhľadávajú najmä dôchodcov a tvrdia, že prišli skontrolovať ich chovy.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci využívajú vtáčiu chrípku na okrádanie dôchodcov!
Zdroj: TASR

Podvodníci následne ich okradnú. "Takýto prípad sa stal počas tohto týždňa v Komoči v okrese Nové Zámky. Je dôležité, aby boli ľudia pri komunikácii s cudzími ľuďmi opatrní a za žiadnych okolností ich nevpúšťali do svojich príbytkov,“ upozornila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Falošní kontrolóri

V utorok 14. februára dopoludnia zabúchali na bránu rodinného domu v Komoči dve neznáme osoby. Muž so ženou tvrdili, že ich poslali z obecného úradu za účelom kontroly hydiny, pretože „v okrese zúri vtáčia chrípka“.

Majiteľka domu, 75-ročná dôchodkyňa, dvojicu pustila do domu, kde jej tvrdili, že kontroly budú vykonávať v celej obci. „Po chvíli vyšla dôchodkyňa s mužom na dvor, ktorý chcel muž premerať. Neznáma žena zostala v dome sama,“ skonštatovala Bruchterová.

Keď sa domáca pani vrátila do domu, nič podozrivé si nevšimla. Až na druhý deň, keď otvorila skriňu, zistila, že jej chýba obálka s viac ako 1100 eurami.

Po maďarsky

Podľa popisu poškodenej mal muž zhruba 35 až 45 rokov, bol vysoký približne 175 centimetrov. Oblečenú mal tmavú vetrovku. Žena vo veku 40 až 45 rokov bola vysoká približne 170 centimetrov.

Oblečený mala sivý kabát a na hlave čiapku. Obaja hovorili po maďarsky. Policajná vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Ilustračné foto

Vtáčia chrípka v Maďarsku
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM