Regióny Krimi

Podvody cez internet: Podľa polície mal muž oklamať 855 ľudí!

Závažné obvinenie na krku muža z okresu Lučenec. Podľa slov polície spôsobil škodu stovkám ľudí z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Podvody cez internet: Podľa polície mal muž oklamať 855 ľudí!
Zdroj: TASR

Škodu 17 754 eur spôsobil 36-ročný muž zo Šávoľa v okrese Lučenec 855 ľudom tým, že od nich vopred vylákal peniaze za tovar, ktorý im však nikdy nedodal.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, muž od februára 2015 do januára 2017 zverejňoval na internetových stránkach pod vymyslenými, prevažne ženskými menami inzeráty zamerané na predaj rôznych druhov tovarov, ktoré však nikdy nevlastnil.

„Od záujemcov požadoval pred dodaním tovaru úhradu finančných prostriedkov na viaceré bankové účty, s ktorými sám disponoval,“ priblížila prípad.

Po tom ako záujemcovia peniaze zaslali, z účtu ich vybral a použil pre osobnú potrebu. Požadovaný tovar však nedodal a ani na urgencie záujemcov im peniaze nevrátil.

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil muža z pokračujúceho zločinu podvodu a umiestnil do policajnej cely. Keďže pokračoval v páchaní trestnej činnosti, spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento zločin páchaný závažnejším spôsobom konania hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM