Erik Bojničan Hádzaná

Pohár na dosah no chystá sa oň ešte poriadna bitka: Aký výsledok potrebuje Sporta?

Hádzanári HC Sporta Hlohovec sú po víťazstve nad Prešovčanmi bližšie k premiérovému zisku Slovenského pohára. Nebude to však ľahké. Aký výsledok v odvete zabezpečí našim jeho zisk?

Ilustračný obrázok k článku Pohár na dosah no chystá sa oň ešte poriadna bitka: Aký výsledok potrebuje Sporta?
Zdroj: TASR

Iskrivá atmosféra, výborní fanúšikovia a úžasný súboj dvoch rivalov s víťaznou koncovkou našich. Taký bol prvý finálový zápas Slovenského pohára, v ktorom sa stretli dva z najúspešnejších klubov ostatných rokov.

Našim sa podarilo zvíťaziť v pomere 30:24 (16:14), na čom mal veľkú zásluhu bývalý hráč Prešova, ktorý však už dlhé roky oblieka Hlohovské farby – František Zaťko. Sporte by teda na zisk pohára stačila v odvete, ktorá je na programe dnes o 18:00 v Prešove aj prehra o 5 gólov.

Hlohovec je na víťaznej extraligovej vlne od konca októbra minulého roku a darilo. Po už spomínanom prvom finálovom zápase s Prešovom sa im podarilo zdolať 30. januára Považskú Bystricu.

Čo sa Prešova týka, okrem prehry v Hlohovci neuspeli ani na pôde v tejto sezóne dobre hrajúcich Topoľčian a navyše oproti Hlohovčanom budú mať navyše v nohách včerajší zápas, v ktorom porazili hádzanárov Modry.

Aj keď sa v Prešove ťažko vyhráva, naši majú výborne našliapnuté a o pár hodín vypukne v Prešove boj o to, či Hlohovčania po prvý krát zdvihnú nad hlavy Slovenský pohár.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM