Tlačové správy

Pohodlné nažívanie v bytovom dome nie je len o vašom byte

Každý, kto býva v bytovom dome vie, že ku komfortu bývania neprispieva len stav vlastného bytu, ale aj to, ako sú na tom spoločné priestory.

Ilustračný obrázok k článku Pohodlné nažívanie v bytovom dome nie je len o vašom byte
Zdroj: Shutterstock.com/TheHighestQualityImages

Môžete mať totižto akokoľvek luxusne a moderne zariadený byt ak je zvyšok bytového domu zanedbaný, celkový dojem z vášho „obydlia“ to zásadným spôsobom znižuje.

Majte dianie v spoločných priestoroch pod dohľadom

Dôležitým aspektom každého bytového domu je bezpečnosť. Preč sú časy, kedy veľa bytových domov malo staré vchodové dvere, ktoré si otvoril prakticky ktokoľvek, aj keď tam nebýval, lebo sa vlastne nedali zamknúť, či zabuchnúť.

Teraz už sú poriadne vchodové dvere do bytového domu samozrejmosťou, ale aj tak nezaškodí dbať na prevenciu proti nepozvaným návštevníkom. K tomu môžu pomôcť kvalitné kamerové systémy. Kľudne bude stačiť mať v dosahu kamier vchod, prízemie a pivnice a ak by napríklad predsa len niečo z bytového domu zmizlo, páchateľ bude zaznamenaný a polícia tak bude mať jednoduchšiu prácu pri pátraní.

Ak vznikne požiar, treba v prvom rade obmedziť jeho šírenie

Ak nerátame škody, ktoré môže priamo napáchať cudzia osoba, je veľkým rizikom v bytových domoch (a samozrejme kdekoľvek) požiar. Ten sa môže veľmi rýchlo rozšíriť a čím viac sa rozšíri, tým je ťažšie jeho hasenie.

Prevenciou proti šíreniu požiaru môžu byť aj odolné protipožiarne dvere. Tie sa v bytových domoch používajú hlavne na oddelenie kotolne, ale samozrejme sa môžu použiť kdekoľvek, kde by to mohlo byť potrebné.

Tak isto sú rizikom pre šírenie požiaru rôzne narušenia požiarno-deliacej konštrukcie, ktoré môžu vzniknúť napríklad pri budovaní káblových trás. Tu prichádzajú na scénu certifikované protipožiarne upchávky. Ich inštaláciu by ale mali zabezpečovať odborne spôsobilé osoby, aby ste skutočne mali záruku bezpečnosti.

Správa bytového domu musí taktiež byť profesionálna

Bezstarostné nažívanie v bytovom dome však netvorí len pocit bezpečia. Aby všetko „klapalo“ tak, ako má, je dôležité, aby mala bytový dom, v ktorom bývate, na starosť správcovská spoločnosť, ktorá sa k správe bytových domov stavia moderne a profesionálne bez toho, aby niečo zanedbávala.

Ak to tá vaša tak nerobí, ihneď začnite s ostatnými vlastníkmi pracovať na jej výmene. Pravidelné problémy so správcovskou spoločnosťou vám totižto môžu poriadne znechutiť bývanie v akomkoľvek bytovom dome.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Seocentrum s.r.o.
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM