MAK Správy Zo Slovenska

Máte nedoplatky? Viete, aká bude výška vášho dôchodku? Sociálna poisťovňa má novinku

Poistenci Sociálnej poisťovne (SP), teda všetci zamestnanci, SZČO ako aj živnostníci, môžu mať prehľad o odpracovaných rokoch a ich započítaní pre účely dávok, najmä dôchodku, online na webe.

Ilustračný obrázok k článku Máte nedoplatky? Viete, aká bude výška vášho dôchodku? Sociálna poisťovňa má novinku
Zdroj: TASR

Môžete si zriadiť svoj individuálny online účet v Sociálnej poisťovni a o výpis z účtu v papierovej podobe sa tak už nebudete musieť doprosovať.

Informáciu o zmenách stavu svojho individuálneho účtu s údajmi od 1. januára 2004 môže získať elektronicky – prostredníctvom Grid karty. Jej vybavenie je jednoduché a vystavia ju v ktorejkoľvek pobočke SP.

Poistenec získa on-line prístup k účtu, z ktorého sa dozvie, či má zaevidované všetky obdobia platenia poistného. Tento elektronický prístup získa týmto spôsobom natrvalo a aj v budúcnosti bez telefonovania, písania žiadostí alebo navštevovania pobočky bude mať z pohodlia domova aktuálnu informáciu o účte dostupnú po prihlásení sa do e-Služieb Sociálnej poisťovne.

„Pripomíname, že informáciu o obdobiach poistenia za rok 2019 vzhľadom na spracovanie štatistických údajov sprístupní poisťovňa najskôr v apríli 2020,“ upozorňuje hovorca Peter Višváder.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM