Zo Slovenska

Poisťovňa upozorňuje samoplatiteľov: Novú výšku preddavkov je už potrebné zaplatiť

VšZP upozorňuje samostatne zárobkovo činné osoby a samoplatiteľov, že novú výšku preddavku na zdravotné poistenie za január tohto roka je potrebné zaplatiť do 8. februára 2017.

Ilustračný obrázok k článku Poisťovňa upozorňuje samoplatiteľov: Novú výšku preddavkov je už potrebné zaplatiť
Zdroj: TASR

Samostatne zárobkovo činným osobám oznámila VšZP novú výšku preddavku platnú od 1.1.2017 vo výsledku ročného zúčtovania za rok 2015.

Minimálny preddavok samostatne zárobkovo činnej osoby a samoplatiteľa je v sume 61,81 eura (v prípade osôb, ktoré majú nárok na zníženú sadzbu poistného je to suma 30,90 eura). Maximálny preddavok nie je určený.

Poistné je možné platiť niekoľkými spôsobmi, buď bezhotovostným prevodom z účtu platiteľa na príjmový účet príslušnej pobočky VšZP, poštovou poukážkou na účet príslušnej pobočky VšZP (poštové poukážky sú k dispozícii vo všetkých pobočkách a expozitúrach VšZP) alebo v hotovosti na ktorejkoľvek z pobočiek VšZP.

Platitelia si môžu skontrolovať, či nemajú nedoplatok na poistnom prostredníctvom ePobočky, prípadne na ktoromkoľvek klientskom mieste VšZP.

VšZP odporúča aby si platitelia poistného nezabudli zmeniť svoje trvalé príkazy na úhradu preddavkov na poistné. Zároveň, poistenci majú možnosť prepočítať si aktuálnu výšku preddavkov na poistné na rok 2017 prostred­níctvom kalkulačky. Kalkulačku, ako aj všetky dôležité informácie o platení preddavkov má VšZP aj na svojej internetovej stránke.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM