Tomáš Stupavský Regióny

Pokiaľ plánujete výlet loďou, tešte sa! Na Dunaji dnes zahájili novú plavebnú sezónu

Na Dunaji dnes oficiálne otvorili novú plavebnú sezónu. Prví cestujúci nastúpili o 9.00 h na rýchloloď smerujúcu do Viedne. Prvé tohtoročné vyhliadkové plavby Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava sa začínajú v sobotu 25. apríla plavbou na Devín.

Ilustračný obrázok k článku Pokiaľ plánujete výlet loďou, tešte sa! Na Dunaji dnes zahájili novú plavebnú sezónu
Zdroj: TASR

Počas tohto dňa bude vyhliadková loď Prešov na plavby po Bratislave v rámci podujatia Bratislava pre všetkých návštevníkom k dispozícii zdarma. „Bratislava je z paluby lode úplne iná. Tie výhľady si rozhodne nenechajte ujsť,“ povedal riaditeľ spoločnosti Marek Považan.

Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava ponúka v nadchádzajúcej sezóne okrem pravidelných liniek rýchloloďami medzi Bratislavou a Viedňou, vyhliadkové plavby v rámci hlavného mesta a okolí, ako aj výlety do miest na Dunaji.

„Na pravidelnej plavbe medzi bratislavskými mostmi – tzv. Bratislavský okruh – dopĺňame zastávku na pravom brehu Dunaja, pri Propeleri. Cestujúcim tu ponúkame možnosť nástupu na plavbu alebo iba prevozu z mesta na petržalskú stranu do Sadu Janka Kráľa,“ priblížil Považan.

V lodnom parku k zmenám nedošlo. Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava má vo svojej flotile šesť lodí rozličných typov a kapacít, vhodných na rôzne príležitosti. Plavby budú aj v sezóne 2015 zabezpečovať tri rýchlolode, vyhliadkové lode Martin a Prešov a reštauračná loď Žilina.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM