Mário Hudák Regióny

Pokračovanie: Nelegálne cigarety pri Bardejove

Kauza kontrabandu čierneho tabaku pri Bardejove pokračuje. Zadržaný je stíhaný na slobode a tvrdí, že tabak mal na svoju spotrebu. Prečítajte si tlačovú spravu Finančnej správy SR.

Ilustračný obrázok k článku Pokračovanie: Nelegálne cigarety pri Bardejove
Foto: Mário Hudák / Zdroj: Bardejovský Reportér

BARDEJOV/BRATIS­LAVA (13.06.2017). Škodu viac ako 13-tisíc eur na spotrebných daniach na tabakových výrobkoch spôsobil Bardejovčan. Za distribúciu nelegálnych cigariet mu hrozí väzenie tri až osem rokov.

Čierne osobné auto zaujalo počas včerajšieho rána hliadku colníkov a policajtov v obci Kľušovská Zábava. Vodič Ján F. (38) z Bardejova prevážal nelegálny tabak. Prípad prišiel riešiť vyšetrovateľ z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS).

Pondelkový policajný zásah pri Bardejove.
Pondelkový policajný zásah pri Bardejove. - Finančná správa zadržala viac ako 200 kilogramov tabaku. Bardejovčan tvrdí, že na vlastnú spotrebu. / Foto: Mário Hudák / Zdroj: Bardejovský Reportér

Po prehliadke motorového vozidla vodič colníkom dobrovoľne vydal: 204,5 kg tabaku a 226 ks obalov na tabak s potlačou na obale. Bardejovčan tvrdil, že všetky zadržané veci sú jeho osobným vlastníctvom a slúžia výlučne na jeho spotrebu. Sušinu tabaku si prevzal do skladu prešovský Colný úrad. Celkový finančný únik predstavuje čiastku minimálne 15 115,55 eur.

Muž je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody pre trestný čin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru trest odňatia slobody na tri až osem rokov. (Mario Hudák, Zdroj: Patrícia Macíková, hovorkyňa finančnej správy)

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM