Michala Halásová Krimi

Zábery z policajnej razie: Kukláči chytili vydierača (28)!

Polícia zadržala 28-ročného muža, ktorý mal od decembra minulého roku vydierať 36-ročného Vranovčana. Podozrivého muža zadržali v jeho dome v obci Železník, okres Svidník, policajti prešovského pohotovostného útvaru.

Ilustračný obrázok k článku Zábery z policajnej razie: Kukláči chytili vydierača (28)!
Foto: Slávka Kellová

Po zadržaní muža predviedli na políciu vo Vranove, kde vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin vydierania. Na prípade pracovali vranovskí, svidnícki a prešovskí policajti už dlhší čas.

Obvinený muž mal od decembra 2012 do januára 2013 zaslať poškodenému 7 výhražných listov. Po hrozbou fyzickej likvidácie od neho požadoval hotovosť vo výške 35 000 € až 48 000 €. V prípade nesplnenia požiadaviek mu adresoval aj takéto vyhrážky: „auto skončí v plameňoch a nemusí Vianoce stráviť s rodinou“, „sleduje vás zopár mužov ukrajinskej národnosti, stačí im dať povolenie“, „neradi by sme ublížili vám či rodine, ale …nedodržujete pravidlá“, povedal hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobaník.

Niektoré z listov podľa hovorcu doručil do poštovej schránky, niektoré zaslal z rôznych pôšt v Košiciach, resp. z Prešova. Taktiež menil aj spôsob a miesta odovzdania peňazí, raz to malo byť na zastávke v prešovskej mestskej časti Vydumanec, inokedy v blízkosti lesa pred obcou Chmeľov, okr. Prešov, resp. na odpočívadle medzi Prešovom a Veľkým Šarišom. Ani raz však pre peniaze neprišiel.

Obvineného muža okrem iného podľa polície usvedčujú zaistené biologické stopy z listov a počítačová zostava s tlačiarňou. Pod ťarchou dôkazov sa obvinený ku skutkom priznal, pričom je podozrivý aj z vydierania dvoch mužov vo svidníckom okrese.

Kukláči zatýkajú vydierača
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM