han Zo Slovenska

Policajné KONTROLY za minulý týždeň: TÚTO sumu vyzbierali od tých, čo porušili opatrenia!

Muži zákona boli v strehu aj v minulom týždni, kedy sa Slovensko konečne nadýchlo normálnejšieho života. Ako si polícia počínala pri vystavovaní pokút?

Ilustračný obrázok k článku Policajné KONTROLY za minulý týždeň: TÚTO sumu vyzbierali od tých, čo porušili opatrenia!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Minulý týždeň zaznamenali policajti 1 825 porušení protipandemických opatrení. Napomenutím vybavili 263 prípadov a uložili 1 467 pokút v celkovej výške 64 535 eur. V 197 prípadoch vec polícia postúpila.

Presnejšie údaje

„Policajti zistili 43 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény, jeden prípad porušenia zákazu otvorenia prevádzky, 396 prípadov porušenia povinnosti nosenia rúšok a 1385 prípadov porušenia zákazu vychádzania,“ spresnila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Počas uplynulého týždňa bolo do služby velených viac ako 17 500 policajtov a vojakov v rámci bežného aj zvýšeného výkonu služby. Počas jedného týždňa skontrolovali takmer 70-tisíc osôb.

Čísla za rok 2021

Od začiatku roka polícia eviduje v rámci kontrol opatrení celkovo 61 302 priestupkov a deliktov. Ako pripomenula Bárdyová, napriek uvoľneniu opatrení stále platí núdzový stav, preto polícia využíva počas výkonu kontrol všetky dostupné sily a prostriedky Policajného zboru, ale aj príslušníkov Ozbrojených síl SR.

„Počas kontrol sa zameriavame na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú nákupné strediská, stanice či odberné miesta. Kontroly pokračujú aj na hraničných priechodoch a náhodné kontroly na hraniciach okresov,“ dodala Bárdyová.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM