Veronika Hunyadiová Šport

Policajt HRDINOM maratónu: Zranenej bežkyni splnil sen, pochválil ho aj Mikulec

Košický maratón priniesol okrem veľkých víťazstiev, prekonaných rekordov aj krásne príbehy.

Ilustračný obrázok k článku Policajt HRDINOM maratónu: Zranenej bežkyni splnil sen, pochválil ho aj Mikulec
Zdroj: Tibor Czitó

V prvú októbrovú nedeľu žili celé Košice Medzinárodným maratónom mieru. To, že maratón nie je len o víťazstvách a športových výkonoch, ale aj o duchu fair play, potvrdil košický policajt Lukáš Horák.

Hrdinom sa stal po tom, čo niekoľko metrov pred cieľom pomohol zranenej bežkyni, ktorá už sama nedokázala v behu pokračovať. Vzal ju na plecia a doniesol ju až do cieľa.

Pochvala od ministra

Na krásne gesto fair play upozornil minister vnútra Roman Mikulec na sociálnej sieti. „Policajt z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach uprednostnil na košickom maratóne mieru pomoc zranenej bežkyni pred svojím vlastným umiestnením a lepším výsledkom. Približne 300 m pred cieľom polmaratónu spozoroval na bežeckej trati ženu, ktorej finálne zavŕšenie pretekov znemožnil náhly kŕč. Policajt so štartovacím číslom 3438 sa bez váhania rozhodol, že zranenej športovkyni za každých okolností pomôže splniť sen a doraziť do vytúženého cieľa," napísal Mikulec.

Lukášovi minister poďakoval za super šľachetný a rytiersky prístup a zaželal veľa ďalších športových úspechov. „Neodniesol si síce medailu za športový výkon, no je morálnym víťazom," dodal minister.

prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM