Svet Správy

Policajt na dovolenke hrdinom: V Chorvátsku zachránil chlapčeka (6) pred utopením

Pomáhať a chrániť. Presne podľa tohto hesla sa riadil aj policajt, ktorý si užíval vytúženú dovolenku v Chorvátsku.

Ilustračný obrázok k článku Policajt na dovolenke hrdinom: V Chorvátsku zachránil chlapčeka (6) pred utopením
Foto: Tomáš Šuhajda / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala polícia na svojej facebookovej stránke, v celom prípade figuruje slovenský policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov-Sever Štefan Jurko a 6-ročný chlapec Bendegùz. Prípad sa odohral v chorvátskej destinácii Rogoznica, kde slovenský policajt trávil dovolenku.

“Chlapec sa spoločne s otcom Zolim pochádzajúcim z Maďarskej republiky počas šnorchlovania v mori začali topiť. Pri tom ako sa šnorchlovali, tak sa Bendegùz cez dýchaciu trubicu napil vody, a následne sa začal topiť, kde sa ho otec Zoli snažil vybrať z vody, a pri tom ako vyberal syna dostal kŕč do nohy a začali sa obidvaja topiť,“ opisuje udalosti polícia na sociálnej sieti Facebook.

Zúfalý otec začal volať o pomoc. Maďarská dvojica mala šťastie v nešťastí. “Okolo nich plával práve Štefan, ktorý začal bez váhania plávať k topiacim sa mužom. Chlapec sa strácal pod hladinou vody, policajt ho chytil pod pravé rameno a pomaly plávajúc k brehu ho dostal na pevninu. Otec Zoli doplával na pevninu sám bez cudzej pomoci s kŕčom v nohe,“ dodáva na záver slovenská polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM