Krimi

Policajti a pyrotechnici v akcii! Po výhražnej SMS museli EVAKUOVAŤ bytovku

Pre podozrenie z uloženia výbušniny evakuovali bytový dom aj okolie. Podozrivého sa polícii podarilo zadržať.

Ilustračný obrázok k článku Policajti a pyrotechnici v akcii! Po výhražnej SMS museli EVAKUOVAŤ bytovku
2
Galéria

Pre podozrenie z uloženia nástražného výbušného systému policajti v utorok (5. 3.) vo Vrútkach evakuovali ľudí z bytového domu a blízkeho okolia.

Pyrotechnické prehliadky pravdivosť oznámenia nepotvrdili.

TASR o tom v stredu informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová s tým, že už vypátrali a zadržali podozrivého, ktorý mal šíriť poplašnú správu.

Výhražná SMS

Policajti prijali v utorok okolo 15.30 h telefonické oznámenie, že obyvateľke bytového domu vo Vrútkach prišla výhražná SMS. Jej obsahom bolo aj možné uloženie nástražného výbušného systému.

Evakuovali desiatky ľudí

Na miesto vyslali všetky dostupné policajné hliadky, ktoré ho zabezpečili a z dôvodu bezpečnosti evakuovali približne 50 ľudí z bytového domu, okolitých rodinných domov a prevádzok.

„Za pomoci policajného psovoda so služobným psom a za účasti policajného pyrotechnika bola vykonaná prehliadka bytového domu a blízkeho okolia. Pyrotechnické prehliadky pravdivosť oznámenia nepotvrdili,“ poznamenala Kremeňová.

Dodala, že policajtom sa podarilo v krátkom čase vypátrať a zadržať podozrivú osobu. Mužovi obmedzili osobnú slobodu a eskortovali ho na policajný útvar. Udalosť podľa Kremeňovej vyšetrujú ako podozrenie zo spáchania trestného činu nebezpečné vyhrážanie a trestného činu šírenie poplašnej správy.

„Z dôvodu vykonávania prvotných procesných úkonov nie je možné v súčasnosti poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Policajti museli evakuovať bytovku vo Vrútkach
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM