Marcel Mojžiš Krimi

Policajti prezradili, čo sa v teréne ide diať: Policajná akcia na celom území hneď niekoľko dní po sebe!

Muži zákona prezradili, aké majú plány na tento týždeň. V nasledujúcich dňoch policajti vykonajú preventívnu akciu. Ako bude v teréne prebiehať a na koho sa zameria?

Ilustračný obrázok k článku Policajti prezradili, čo sa v teréne ide diať: Policajná akcia na celom území hneď niekoľko dní po sebe!
Zdroj: TASR

Počas nasledujúcich dní (od 8. do 11. decembra 2015) bude polícia na celom území Slovenskej republiky vykonávať preventívnu akciu zameranú na zvýšenie bezpečnosti nemotorových účastníkov cestnej premávky – chodcov.

Od začiatku roka do 7. decembra 2015 polícia eviduje 12 564 dopravných nehôd, čo je viac o 162 ako za rovnaké obdobie minulého roku. Za uplynulý týždeň (od 30. novembra do 6. decembra) polícia eviduje na celom území Slovenskej republiky 283 dopravných nehôd, čo je o šesť viac ako za rovnaké obdobie minulého roku. Za 11 mesiacov roku 2015 bolo na slovenských cestách usmrtených 241 nemotorových účastníkov cestnej premávky, čo je o dvoch viac ako za rovnaké obdobie minulého roku.

„Cieľom preventívnej akcie bude upozorniť nemotorových účastníkov cestnej premávky na dodržiavanie povinnosti nosiť reflexné prvky. Okrem informovania nemotorových účastníkov cestnej premávky na dodržiavanie ich povinností, policajti rozdajú chodcom reflexné prvky,“ uviedol Martin Wäldl z Oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia PZ SR.

Ten zároveň však aj rovno prezradil, že toto nie sú jediné plány mužov zákona. Okrem spomínanej preventívnej akcie, polícia totiž podľa jeho slov vyhlasuje do konca týždňa t.j. 13. decembra 2015 aj dopravno-bezpečnostnú akciu, ktorá bude zameraná na drogy a alkohol!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM