Webnoviny - Svet

Policajti sú spokojní so svojou prácou počas MS

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto. Foto: SITA/Jozef JakubčoBRATISLAVA 25. mája (WEBNOVINY) – Počas konania majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji bolo od 29. apríla do 16. mája denne v uliciach hlavného mesta priemere 720 policajtov, ktorí svoju službu vykonávali v štyroch bezpečnostných zónach, informoval agentúru SITA bratislavský policajný hovorca František Peczár.

V súvislosti so šampionátom policajti v Bratislave zaznamenali 18 priestupkov a 19 trestných činov.

Ako priestupky vyhodnotili napríklad poškodenie makety švédskeho hokejistu, ktoré mali na svedomí páchatelia z Fínska, nerešpektovanie výziev usporiadateľa, ktorí trojicu Čechov vyzýval, aby sa správali slušne či poškodenie výstavného reklamného auta Škoda, ktoré mal na svedomí rakúsky fanúšik.

Medzi trestné činy, ktoré museli policajti riešiť, patrili podvody s lístkami, výtržníctvo muža, ktorý sa obnažoval na štadióne, ale aj vlámanie do hotelových izieb a krádež hokejových dresov z budovy Ministerstva zahraničných vecí SR.

Letecký monitoring

Najviac síl a prostriedkov okrem samotného objektu štadióna polícia nasadila v zóne „Štadión“. V tejto časti polícia zabezpečovala aj ochranu hotelov, parkovísk a fanzóny. V bezpečnostnej zóne „Staré Mesto" policajti dbali na ochranu fanúšikov, turistov, aj Bratislavčanov, hlavne v historickom centre mesta. V tejto zóne polícia zabezpečovala aj ochranu budov štátnych a samosprávnych orgánov, zastupiteľských úradov a určených hotelov.Pohľad na zrekonštruovaný zimný štadión Ondreja Nepelu. Ilustračné foto.Foto: SITA

Ďalším miestom, kde bola sústredená pozornosť polície, bola zóna „Ružinov.“ Poslednou bezpečnostnou zónou bola „Petržalka“, kde polícia zabezpečovala ochranu vnútornej štátnej hranice, určených parkovísk a fanzóny na Tyršovom nábreží.

Keďže majstrovstvá sveta znamenali pre bratislavskú políciu úlohu zabezpečiť rozsiahle a rozmanité bezpečnostné opatrenia, pomáhali jej aj policajti z krajských riaditeľstiev v Trnave, Nitre, Trenčíne a Stredná odborná škola PZ v Bratislave.

„Základ tvorili policajti služby poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície, ale na plnení úloh sa podieľali aj špecializované služby a útvary Policajného zboru a to predovšetkým pyrotechnici Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Bratislave, Útvar osobitného určenia PPZ, Úrad na ochranu ústavných činiteľov, Odbor kynológie a hipológie prezídia PZ a Letecký útvar MV SR Bratislava,“ povedal Peczár.

Denne polícia vykonávala dôsledné pyrotechnické prehliadky, merania koncentrácie chemických a biologických látok v prostredí hokejového štadióna. Taktiež denne robili letecký monitoring koncentrácie ľudí a motorových vozidiel v meste Bratislava, osobitne v okolí štadióna a v jednotlivých fanzónach. Na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky dozerali dopravní policajti, ktorí riadili, usmerňovali a monitorovali dopravu a sprevádzali hokejové výpravy z hotelov. „Po ukončení MS 2011 v ľadovom hokeji v Bratislave je možné konštatovať, že vykonané opatrenia boli veľmi úspešne zvládnuté po všetkých stránkach,“ zhodnotil situáciu Peczár.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM