Krimi

Policajti sú v strehu: V Bratislave dnes proti sebe hrá ŠK Slovan a FC Spartak Trnava

Polícia v súvislosti s dnešným futbalovým zápasom prijala bezpečnostné opatrenia. Pripravená je poriadková, dopravná i kriminálna polícia.

Ilustračný obrázok k článku Policajti sú v strehu: V Bratislave dnes proti sebe hrá ŠK Slovan a FC Spartak Trnava
Zdroj: TASR

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave pripravilo v súvislosti s konaním dnešného futbalového zápasu medzi mužstvami ŠK Slovan a FC Spartak Trnava na štadióne Pasienky bezpečnostné opatrenia. Cieľom opatrení je zabezpečiť ochranu verejného poriadku, ochranu života, zdravia a majetku občanov, plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky pred, počas a po ukončení futbalového zápasu. „Vzhľadom na to, že sa jedná o podujatie s osobitným režimom, bude do bezpečnostného opatrenia velený potrebný počet policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície,“ uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Na trase medzi železničnou stanicou a Pasienkami je potrebné počítať aj s čiastočnými dopravnými obmedzeniami. „Dopravní policajti budú po celý čas bezpečnostných opatrení situáciu monitorovať a podľa jej vývoja budú pripravení operatívne reagovať,“ dodala hovorkyňa.

Polícia zároveň upozorňuje účastníkov športového podujatia, že každý účastník je povinný dodržiavať pokyny organizátora podujatia, členov usporiadateľskej služby i polície. „Na miesto konania nesmú prineisť a používať pyrotechnický výrobok, strelnú zbraň, chladnú zbraň alebo inú vec, prísť pod vplyvom alkoholu, omamných alebo psychotropných látok, či používať štátne symboly cudzích štátov alebo ich predchodcov,“ vysvetlila Mihalíková.

Polícia bude situáciu monitorovať v bezprostrednej blízkosti štadióna aj v jeho širšom okolí pred, počas a po ukončení zápasu.

Čítajte tiež: Polícia počas razie zadržala 30 ľudí, kukláči vtrhli aj do priestorov televízie INTV

Foto: Ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM