Erik Bojničan Krimi

Policajti urobili u mladíka (24) domovú prehliadku: 11 vreciek trávy nakoniec vydal sám, hrozí mu až 15 rokov!

Podľa slov policajtov u mladíka (24) našli zelenú sušenú rastlinu z ktorej sa dalo vyrobiť až niekoľko desiatok dávok drogy. Keďže podľa mužov zákona nešlo o jeho prvý podobný prečin hrozí mu až 15 rokov v base.

Ilustračný obrázok k článku Policajti urobili u mladíka (24) domovú prehliadku: 11 vreciek trávy nakoniec vydal sám, hrozí mu až 15 rokov!
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová, na základe podozrenia z drogovej trestnej činnosti v týchto dňoch vykonali galantskí policajti domovú prehliadku v obci Pata u 24-ročného muža.

Okrem domu podľa hovorkyne policajti prehliadli aj dve autá, pričom podozrivý dobrovoľne vydal 11 plastových vreciek so zelenou sušenou rastlinou.

„Polícia podozrivého muža zadržala a na základe výsledkov expertízy ho obvinila z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ upresnila Kredatusová.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa, zo zaistenej sušiny by bolo možné vyrobiť minimálne 80 jednorazových dávok drogy.

„Podozrivý muž bol už v minulosti odsúdený za drogovú trestnú činnosť. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, pričom ho polícia už eskortovala do výkonu väzby,“ ozrejmila Kredatusová, ktorá dodala, že v prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na 10 až 15 rokov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM