Správy

Policajti z Malaciek naháňali auto s irackými občanmi. Vodič unikal šialenou rýchlosťou

Vodič aj napriek výzvam polície nezastavil a v niektorých úsekoch diaľnice zvýšil rýchlosť až na 209 kilometrov za hodinu.

Ilustračný obrázok k článku Policajti z Malaciek naháňali auto s irackými občanmi. Vodič unikal šialenou rýchlosťou
3
Galéria

Osem Iračanov prevážalo vozidlo, ktoré v nedeľu (13. 1.) uniklo pred slovenskými policajtmi do Česka. Po policajnej naháňačke na diaľnici D2 sa ho policajtom podarilo zastaviť pred Brnom. Zadržané osoby eskortovala cudzinecká polícia ČR.

Unikal obrovskou rýchlosťou

„Krátko pred 10.15 h spozorovali policajti neúmerne zaťažené vozidlo značky BMW 5 s poznávacou značkou Veľkej Británie. Z uvedeného dôvodu sa policajti rozhodli vodiča tohto vozidla predpísaným spôsobom zastaviť. Vodič však na výzvy policajtov nereagoval a v jazde s vozidlom pokračoval,“ ozrejmila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Doplnila, že vodič aj napriek výzvam nezastavil a v niektorých úsekoch diaľnice zvýšil rýchlosť až na 209 kilometrov za hodinu. Podľa slov hovorkyne vodič pri úniku predbiehal autá z oboch strán a pokúsil sa vytlačiť z cesty policajnú hliadku. Vozidlo policajti prenasledovali až k hraniciam s ČR, skontaktovali sa s českou políciou, ktorá uzavrela dopravu na diaľnici, a vozidlo pred Brnom zastavili. Dychová skúška u vodiča mala negatívny výsledok.

„Porušenie ustanovení zákona o cestnej premávke bude objasňovať príslušný správny orgán. Policajti diaľničného oddelenia PZ Malacky počas cezhraničného prenasledovania nepoužili na zastavenie vozidla donucovacie prostriedky z dôvodu, že vo vozidle sa nachádzal neznámy počet osôb, ktoré by mohli byť ohrozené na živote a zdraví,“ povedala hovorkyňa. Podľa jej slov sa pri udalosti nikto nezranil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM