Krimi

„Youtuberov" Martina Daňa a Rudolfa Vaského zadržala NAKA

Kočnerovi spolupracovníci Martin Daňo, ktorý sa chcel stať prezidentom a Rudolf Vaský skončili v rukách kriminalistov.

Ilustračný obrázok k článku „Youtuberov" Martina Daňa a Rudolfa Vaského zadržala NAKA
9
Galéria
Zdroj: Rudolf Vasky archív

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala neúspešného kandidáta na prezidenta Martina Daňa a zvláštneho youtubera Rudolfa Vaského. Podozriví sú z páchania násilnej trestnej činnosti. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Zadržaní

„Vyšetrovateľ NAKA zadržal v piatok dve osoby, podozrivé z násilnej trestnej činnosti. Momentálne prebiehajú procesné úkony, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne informácie," uviedla polícia.

Daňo čelí tiež obvineniu zo spáchania daňového podvodu.

Polícia o tom informovala začiatkom decembra. Daňo si mal neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie dane pridanej hodnoty v celkovej výške 187 822 eur.

Pseudonovinári

Podivuhodná dvojica Daňo a Vaský, ktorá sa nazýva novinármi, je známa svojim mimoriadne agresívnym správaním. V jednom z videí napríklad hovoria s roxorovou tyčou v rukách, že europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová by mala byť zabitá. V tom čase bola ešte podpredsedníčkou parlamentu za Slobodu a Solidaritu.

NR SR aj na základe tohto incidentu Daňovi odobrala akreditáciu v parlamente.

Daňo točil množstvo videí, v ktorých priamo útočil na aj na novinárov, vybavoval si účty s vybranými politikmi, právnikmi či prokurátormi.

Vaský za jeho výroky o roxorovej revolúcii v konšpiračnom internetovom rádiu Slobodný Vysielač v októbri 2015 bol odsúdený na polročný podmienečný trest s odkladom na jeden rok. Podľa súdu sa dopustil prečinu násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania. Proti rozsudku sa Vaský odvolal.

Youtuberi Martin Daňo a Rudolf Vaský
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM