Filip Chudý Krimi

Polícia o hyenizme opatrovateľky: Okrádala nevládnu starenku, FOTO

Muži zákona informovali o nechutnom prípade opatrovateľky, ktorá okrádala nevládnu 88-ročnú starenku.

Ilustračný obrázok k článku Polícia o hyenizme opatrovateľky: Okrádala nevládnu starenku, FOTO
7
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Z pokračovacieho zločinu krádeže vyšetrovateľ z Bánoviec nad Bebravou obvinil 49-ročnú Bánovčanku. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na svojej facebookovej stránke.

„Obvinená od marca do 21.decembra minulého roka, počas toho ako opatrovala ležiacu, nevládnu 88-ročnú starenku, ktorá bola odkázaná na starostlivosť iných, postupne z domu odcudzila rôzne zlaté šperky a obrazy,“ oznámila polícia.

Tá ďalej uvádza, že zlaté šperky postupne odpredala v záložni a obrazy ponúkala na predaj cez známu internetovú inzertnú stránku. „Kupujúci netušiac, že obrazy pochádzajú z krádeže na inzerát reagovali,“ pripojili muži zákona.

Obrazy sa policajtom podarilo zaistiť a budú vrátené majiteľom, pre ktorých majú najmä citovú hodnotu. „Podľa odborných vyjadrení krádežou šperkov a obrazov vznikla poškodenej rodine celková škoda 2390 €. Obvinená svoje konanie oľutovala, avšak na ľútosť už je neskoro,“ doplnilo KR PZ v Trenčíne.

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvinenej. „O tom, či bude stíhaná väzobne, bude rozhodovať súd. Za uvedený skutok obvinenej hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ dodali mu ži zákona.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Pozrite si aj policajné zábery z prípadu.

FOTO: Žena (49) opatrovala ležiacu starenku (88) a okradla ju o obrazy a šperky
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM