Filip Chudý Krimi

Polícia o lúpeži v Mikulášskom okrese: Peter (32) mal vytiahnuť na predavačku nôž

Muži zákona z v Liptovského Mikuláša museli riešiť prípad lúpeže, ktorý mal dve dejstvá. Pozrite, čo všetko sa malo stať.

Ilustračný obrázok k článku Polícia o lúpeži v Mikulášskom okrese: Peter (32) mal vytiahnuť na predavačku nôž
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši obvinil 32-ročného Petra z Popradu zo zločinu lúpeže a prečinu krádeže. Informoval tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík s tým, že obvinený muž mal v utorok 17. júla okolo 23:00 vojsť do prevádzky predajne čerpacej stanice v katastri obce Hybe v okrese Liptovský Mikuláš v úmysle odcudziť cigarety.

„Následne mal pristúpiť k predavačke, ktorú mal ohrozovať nožom. Predavačka aj s kolegyňou sa bránili a útočník upustil od ďalšieho konania a z predajne odišiel na neznáme miesto. K zraneniu osôb ani škode na majetku nedošlo. Polícia po oznámení skutku ihneď po podozrivej osobe pátrala a vykonávala všetky potrebné úkony za účelom jeho vypátrania a zadržania,“ povedal krajský policajný hovorca.

Ten ďalej uviedol, že na druhý deň v rovnakom čase mal vojsť obvinený do tej istej predajne. „Z predajnej plochy mal odcudziť potraviny aj cigarety. Pri vychádzaní z predajne bol zadržaný náhodným občanom a následne odovzdaný privolanej policajnej hliadke. Odcudzením tovaru vznikla škoda vo výške viac ako 150 €. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov,“ dodal Moravčík s tým, že ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM