Krimi Futbal

Polícia obvinila viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava

Ivana K. ml. obvinili z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.

Ilustračný obrázok k článku Polícia obvinila viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ národnej protiteroristickej jednotky NAKA obvinil v pondelok viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Ivana K. ml. z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Informuje o tom polícia na svojom facebookovom profile. Bližšie informácie k prípadu zatiaľ nekonkretizuje. „Viac informácií poskytneme, akonáhle to priebeh vyšetrovania dovolí,“ píše polícia.

Vulgárne skandoval

Spomínaného prečinu sa mal Ivan K. ml. dopustiť počas finále slovenskej pohárovej súťaže medzi bratislavským Slovanom a MFK Ružomberok, ktoré sa odohralo 1. mája na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. Ten bol údajne cez prestávku v kabíne rozhodcov, pri upokojovaní fanúšikov Slovana išiel za nimi na tribúnu, vošiel na hraciu plochu a následne s nimi podľa televíznych záznamov vulgárne skandoval. Okrem toho sa dopustil ďalšieho hrubého nešportového správania na ploche ihriska, kde ho televízne kamery zastihli so vztýčenou pravicou, ktorou gestikuloval smerom k tribúnam.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) ho potrestala pokutou 10-tisíc eur a zákazom vstupu do šatní, technickej zóny vrátane priestorov hráčskej lavičky, priestorov extra sedenia a priestorov vyhradených pre delegované osoby do 31. decembra.

Na fotografii vpravo viceprezident a generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. a vľavo športový riaditeľ Richard Trutz.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM