Rastislav Búgel Správy Krimi

Polícia prenasledovala auto, v ktorom sedel podpredseda parlamentu A. Hrnčiar

Polícia prenasledovala v noci zo soboty na nedeľu (8. - 9. 4.) na ceste medzi Strečnom a Martinom BMW, v ktorom sedel podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar (Most-Híd).

Ilustračný obrázok k článku Polícia prenasledovala auto, v ktorom sedel podpredseda parlamentu A. Hrnčiar
Zdroj: TASR

Vozidlo bolo služobné, malo prekročiť povolenú rýchlosť, a keďže nezastavilo, policajti mali varovne vystreliť do vzduchu. Informuje o tom na webe týždenník Plus 7 dní.

BMW patrilo Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR, šoféroval ho príslušník zaradený na tento útvar. „Jednoducho došlo asi k nedorozumeniu medzi dvoma policajnými zložkami. Stalo sa to okolo jednej v noci zo soboty na nedeľu. Na ceste pod Strečnom v smere do Martina môj šofér zrejme prekročil rýchlosť, hliadka na neho zasvietila, on im blikol, ale keďže mimo obytnej zóny zastaviť z bezpečnostných dôvod nemôže, urobil tak až po zhruba desiatich kilometroch v Martine,“ opísal pre týždenník priebeh incidentu Hrnčiar s tým, že jeho vodič mal zapnúť maják.

„A či sa strieľalo? Počuli sme nejaké puknutie,“ uviedol pre týždenník Hrnčiar. Situácia sa po zastavení podľa podpredsedu Národnej rady SR vysvetlila, keď jeho ochrankár ukázal polícii služobný preukaz. Incidentom sa podľa týždenníka zaoberá kontrolný orgán policajného prezídia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM