Rôzne

Polícia RADÍ: Vodičky s deťmi v aute by mali dbať na bezpečnú jazdu

Pozná to takmer každá matka. Potrebuje sa presunúť z bodu A do bodu B. Deti pripúta do autosedačiek a vyrazí. Počas cesty sa však naplno nevenuje šoférovaniu a kontroluje svojich potomkov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia RADÍ: Vodičky s deťmi v aute by mali dbať na bezpečnú jazdu
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Stačí chvíľa nepozornosti a poriadny problém je na svete. Dieťa v autosedačke neposlúcha, matka ho kontroluje v spätnom zrkadle alebo sa za deťmi počas jazdy otáča. Každá chvíľa nepozornosti môže pri vedení vozidla skončiť s fatálnymi následkami. „Mamičky sa musia počas šoférovania sústrediť často na viac vecí ako bežný vodič. Bezpečná jazda si pritom vyžaduje plnú koncentráciu,“ informuje banskobystrická polícia na sociálnej sieti.

V aute si treba určiť jasné priority, kedy by na prvom mieste mala byť bezpečnosť. „Mnohí rodičia nemajú s deťmi v aute žiaden problém, iné deti začnú plakať už keď vidia sedačku v aute. Ak ste v aute s dieťaťom sám či sama, nezabúdajte, že prvoradá je bezpečnosť a to aj navzdory plačúcemu dieťaťu,“ upozorňuje polícia.

Dôvodom na vydanie bezpečnostných rád matkám za volantom bola nehoda, ktorá sa stala pri Slovenskej Ľupči. „Vodička s malými deťmi v aute sa dostatočne nevenovala vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke. Neskoro zareagovala na dopravnú situáciu pred jej vozidlom a bez brzdenia narazila do posledného vozidla v kolóne. Vozidlo po náraze odhodilo do protismeru, kde zostalo stáť na krajnici. Pri nehode sa ľahko zranil 3-ročný chlapček a taktiež vodička a spolujazdkyňa druhého auta,“ opisuje udalosti banskobystrická polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM